Și astăzi, jandarmii argeşeni au desfăşurat mai multe acţiuni punctuale pentru prevenirea şi combaterea comercializării ilegale de articole pirotehnice.

În centrul orașului Topoloveni, un bărbat în vârstă de 53 de ani a fost surprins în timp ce comercializa în mod ilegal din autoturismul personal, 23 de baterii pirotehnice din clasa a 2-a și a 3-a.

În Orășelul Copiilor din municipiul Pitești o femeie în vârstă de 39 ani a fost surprinsă de jandarmi având asupra sa 5 baterii pirotehnice din clasa a 2-a pe care le oferea spre vânzare trecătorilor, fără a avea autorizație de comercializare a produselor pirotehnice.

În ambele situații s-a procedat la ridicarea în vederea confiscării a materialelor ilegale şi la întocmirea actelor de sesizare a organelor de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „Comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni” conform art. 37 din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Reamintim că efectuarea oricăror operațiuni cu articole pirotehnice de către persoane neautorizate constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 1 an, sau cu amendă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here