După şase etape scurse din liga a 2-a la fotbal, sita clasamentului a început să cearnă şi se pot vedea deja care sunt echipele care se vor bate, realmente, la promovarea în prima ligă.

U Cluj-Napoca, Dunărea Călăraşi, Daco-Getica şi Farul par să nu aibă forţa să atingă vârful ierarhiei. Şi locomotiva Rapidului gâfâie serios.

Zburdă, în schimb, pe arenele ligii secunde un nou Viitorul Scorniceşti al fotbalului: Turris Turnu-Măgurele, o nou promovată care are ca atu principal finanţatorul său, în persoana lui Valentin Dragnea, fiul ex-preşedintelui PSD Liviu Dragnea.

Cu fostul stelist Eric Linkar pe bancă şi cu un lot valoros (Cristian Bud, ex-CFR Cluj-Napoca şi Alin Buleică, ex-Pandurii, ex-FC Argeş sunt două exemple), Turris are maximum de puncte, 18, cu patru mai multe decât CS Mioveni, echipa de pe locul secund.

Turris are şi un stadion nou, modern, construit, aţi ghicit, din bani publici, după modelul patentat în Ungaria vecină de prim-ministrul de acolo, Viktor Orban.

Finanţare generoasă

Despre cum e finanţată această echipă apărută de nicăieri, cu pretenţii de Liga I, a scris zilele trecute publicaţia „Liber în Teleorman”:

„În zona Lița și în localitățile din jur, există mai mulți oameni care au pământul în arendă la familia Dragnea, mai precis la fiul lui Liviu Dragnea, care deține compania Nutrelo Group SA, fosta Zooveg 2010 SA, cu sediul în localitatea teleormăneană Lița.

Aceste persoane, ale căror vieți depind de felul în care fiul lui Dragnea conduce afacerea, nu au mai primit banii cuveniți de o lungă perioadă de timp și nici produse, potrivit acordului încheiat, de mai bine de o jumătate de lună.

Motivul ar fi, potrivit unora dintre angajații Nutrelo Group SA, acela că fiul lui Dragnea ar avea nevoie de două miliarde de lei (probabil, e vorba de 200.000 de lei noi – n.r.) pentru echipa de fotbal pe care o patronează”, au scris cei de la „Liber în Teleorman”.

Antipatie făţişă pentru FC Dragnea

Echipa de fotbal din Turnu Măgurele a fost adesea întâmpinată cu antipatie de suporterii adverşi, care o numesc ba FC Dragnea, ba, în batjocură, Viitorul Scorniceşti.

Suporterii lui FC Universitatea Craiova l-au înjurat copios pe Ştefan Valentin Dragnea, patronul Turris, la un meci din sezonul trecut.

La fel şi cei ai Rapidului, în toamna anului trecut, pe vremea când pe banca giuleşteană stătea fostul mare fotbalist al lui FC Argeş, Constantin Schumacher.

Una peste alta, se pare că unul din cele două locuri care duc în prima ligă de fotbal e ocupat de echipa fiului lui Liviu Dragnea.

CS Mioveni, FC Argeş şi restul se luptă doar pentru locurile 2 şi 3.

sursa foto: B1 TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here