În cadrul proiectului național ECOprovocarea, care motivează și îndrumă tinerii pentru a deveni lideri în domeniul protejării mediului prin metode nonformale, echipa de conștientizare a Liceului Teoretic „Iulia Zamfirescu”, Mioveni a fost invitată să participe la o emisiune televizată la postul local MuscelTV, în scopul diseminării activităților desfășurate, a obiectivelor țintă și a inițiativelor ce urmează a fi puse în practică.

       Doamna moderator, Carmen Nicolescu, a sintetizat situația problematică a mediului înconjurător la nivel global, insistând asupra deficiențelor ecologice locale și naționale, manifestându-și entuziasmul și susținerea pentru demersul inițiat de noi, niște simpli adolescenți, fără putere decizională la nivel înalt, dar însuflețiți de dorința de a lua atitudine și de a schimba mentalități eronate. Am avut ocazia să ne justificăm opinia referitoare la aplicarea în cadrul proiectului național, pornind de la convingerea că schimbarea vine de la noi toți și să trecem succint în revistă acțiunile desfășurate cu multă implicare: vizite tematice la centre de reciclare, parade ecologice, târguri de economie circulară, colectare de maculatură, ateliere de creație etc.

       Purtătorii de cuvânt ai echipei au fost elevii Voicu Ștefania, clasa a X-a D și Stoica Corneliu, clasa a XI-a A, care au răspuns invitației și au motivat în mod repetat necesitatea implicării omului în protejarea mediului înconjurător, întrucât singurul vinovat este el însuși. Avem pretenția la un stil de viață calitativ și la o existență longevivă, dar inițiativa ne lipsește fiecăruia, desconsiderând efectele distructive ale acțiunilor noastre asupra habitatelor naturale, implicit a viețuitoarelor și a noastră ca umanitate.

      Activitatea a fost antrenantă, dialogul interactiv,cursiv, chiar permisiv, conducând și spre alte domenii aferente, având chiar surpriza de a menține colaborarea cu postul de televiziune în vederea organizării unei  noi emisiuni. În timpul transmisiunii on-line, am preluat și apeluri telefonice, prin intermediul cărora cetățenii din județul Argeș ne-au felicitat sincer pentru implicarea și maturitatea de care dăm dovadă în cadrul acestui proiect.

Profesor coordonator: Gherghin Lavinia – Cristina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here