Legea Bugetului de stat pe anul 2019, în forma propusă de Guvernul Dăncilă, prevede finanțarea a doar două din cele cinci tronsoane ale autostrăzii Sibiu-Pitești. 

Aceasta în ciuda faptului că în ultimul Master Plan de Transport al României, ca şi în mai toate declaraţiile publice ale liderilor Puterii, această autostradă e mereu numită prioritate zero a Guvernului.

În fapt, e prioritatea chiar că e aproape zero, pentru că, nealocându-se bani de la buget pentru trei dintre tronsoane, demararea lucrărilor la autostrada Piteşti-Sibiu e voit tergiversată.

În mod inexplicabil, niciunul dintre parlamentarii de Argeş ai PSD şi ALDE nu a reacţionat în vreun fel. Tac toţi cu bărbăţie, vorba poetului Adrian Păunescu.

Mai interesaţi par a fi parlamentarii din Sibiu şi din Vâlcea.

Spre exemplu, parlamentarul liberal Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea, a depus o serie de amendamente prin care solicită finanțarea tuturor tronsoanelor autostrăzii Sibiu-Pitești, nu doar a celor două de la capetele autostrăzii.

Dl Buican „consideră că nefinanțarea tuturor tronsoanelor autostrăzii Sibiu-Pitești în anul 2019, reprezintă o bombă cu ceas plantată de PSD, având ca scop tergiversarea acestui proiect.

Mai mult decât atât, parlamentarul liberal vâlcean este de părere că reprezentanții PSD au uitat de secțiunea 6 a autostrăzii Sibiu-Pitești, cea care ar trebui să asigure legătura rutieră dintre municipiul Râmnicu Vâlcea și autostrada Sibiu-Pitești”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here