Un român aflat la bordul navei de croazieră „Diamond Princess”, aflată în carantină în Japonia, a fost depistat cu coronavirus, a informat azi Ministerul de Externe de la Bucureşti.

Este vorba despre un bărbat, de loc din judeţul Argeş, care lucra la bordul navei de croazieră numite, ca ospătar, de aproximativ 10 ani.

Prefectul de Argeş, dl Emanuel Soare, a confirmat faptul că bărbatul infectat cu coronavirus la bordul navei de croazieră „Diamond Princess” este de loc din judeţul Argeş.

Însă, nici prefectul Soare, nici Ministerul de Externe român nu au dezvăluit identitatea celui în cauză.

Nava respectivă, care are la bord circa 3.700 de pasageri şi membri ai echipajului, este în carantină în portul japonez Yokohama.

Compatriotul nostru a fost debarcat de pe vapor şi transferat, pentru tratament, la un spital specializat din Japonia. unde va fi tratat împotriva coronavirusului.

„Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

Cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații”, a informat Ministerul de Externe de la Bucureşti, printr-un comunicat de presă.

„Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autoritățile nipone.

De asemenea, Ambasada României în Japonia menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess. Pe vas s-au aflat 17 cetățeni români (15 membri ai echipajului și doi pasageri)”, a mai informat ministerul de resort.

Nava de croazieră „Diamond Princess” a fost plasată în carantină pentru două săptămâni în data de 3 februarie, când a ajuns în portul japonez Yokohama.

Atunci, un pasager care debarcase în portul din oraşul chinez Hong Kong a fost diagnosticat cu coronavirus.

sursa foto: Facebook

Actualizare – După unele surse, bărbatul (de 41 de ani) infectat cu coronavirus ar lucra ca bucătar (ajutor de bucătar), iar pe vaporul „Diamond Princess” se află şi soţia acestuia, originară din Republica Moldova.

Aceasta din urmă, însă, nu este infectată cu virusul respectiv.

Cuplul locuieşte în comuna Bascov, din imediata apropiere a Piteştiului, şi nu a mai fost acasă de aproximativ şase ani. Ambasada României la Tokyo ţine în permanenţă legătura cu familia respectivă.

Argeşeanul bolnav de coronavirus primeşte tratament de specialitate la un spital japonez de boli infecţioase şi are şanse mari să se facă bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here