„În vederea eficientizării cheltuielilor administrative și operativităţii aparatului de specialitate al primarului orașului…, deoarece o parte a personalului Poliţiei Locale, pentru funcţia și autoritatea ce o deţin, nu se bucură de respectul cuvenit din partea cetățenilor, datorită unor manifestări ale acestora din timpul serviciului cât și în timpul liber care aduc atingere prestigiului autorității publice în care își desfășoară activitatea, Serviciul Poliţie Locală se desfiinţează”.

Din păcate, sau din fericire, depinde de la piteştean la piteştean, fragmentul de mai sus nu se referă la Poliţia Locală Piteşti.

El aparţine primarului oraşului Darabani, judeţul Botoşani, Liviu Hrimiuc, şi e luat dintr-un referat prezentat de acesta consilierilor locali de acolo, care au aprobat, prin vot, desfiinţarea inutilei Poliţii Locale.

Poliţiştii locali din oraşul respectiv vor munci în continuare în cadrul municipalităţii, dar pe post de paznici. „Poliţia Locală oricum nu prea îşi avea rostul în oraşul nostru”, a declarat primarul Hrimiuc, pentru presa locală.

Darabani este primul oraş din România al cărui edili realizează inutilitatea şi bugetofagia acestei instituţii numită Poliţie Locală şi care procedează în consecinţă, desfiinţând-o.

La Piteşti, Poliţia Locală are un pic sub 200 de angajaţi, care toacă peste 3 milioane de euro (aproximativ 15 milioane de lei) anual.

Despre cât de utilă e comunităţii Poliţia Locală Piteşti, părerile sunt împărţite. Mulţi piteşteni nu prea văd, însă, utilitatea acestei instituţii, asta ca să ne exprimăm elegant.

sursa foto: Facebook/Poliţia Locală Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here