După cum am informat în cursul acestei dimineţi, conducerea alianţei USR-PLUS şi-a materializat decizia, anunţată încă de aseară, de a părăsi Coaliţia de la guvernare. În consecinţă, cei şase membri USR-PLUS ai Guvernului condus de prim-ministrul Florin Cîţu şi-au prezentat azi demisiile.

Prim-ministrul Florin Cîţu nu vrea să pară foarte afectat de ieşirea USR-PLUS de la guvernare şi a declarat azi că „se poartă (cei de la USR PLUS – n.r.) ca nişte copii răsfăţaţi… Răul cel mai mare a fost când s-au aliat cu AUR. Se pare că nu erau de dreapta, așa cum îi credeam noi”.

Trebuie, totuşi, spus, că nici USR nici PLUS nu s-au aliat cu AUR, neexistând nicio înţelegere, scrisă sau nescrisă, în acest sens. Singura „alianţă” e că şi unii, şi alţii, în vor pe dl Cîţu plecat din fruntea Guvernului.

De cealaltă parte, nimeni din conducerea USR-PLUS nu e dispus să recunoască faptul că a fost o eroare însăşi participarea la guvernare împreună cu PNL şi UDMR. Unul dintre liderii alianţei, deputatul USR de Argeş Ionuţ Moşteanu (foto), a declarat că ruperea căruţei guvernamentale s-a produs din cauza planului de dezvoltare locală „rebrănduit” Anghel Saligny, ca să nu mai sune pesedist:

„Florin Cîțu a dinamitat coaliția cu bună știință și cinism. USR PLUS a fost exclus de la guvernare din momentul în care Florin Cîțu a lansat marele jaf național prin înființarea PNDL 3. E același program ca al lui Dragnea. Același program prin care baronii își umpleau buzunarele, iar comunitățile rămâneau la fel de sărace… PNL trebuie să aleagă: ori guvernează cu USR PLUS ca partener de guvernare recunoscut pentru reforme ori oferă românilor formula Cîțu-Ciolacu cu PSD în echipa câștigătoare”.

După cum se poate constata, circul e complet. Pâinea mai lipseşte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here