Primele reacţii ale românilor de rând, după gestul mizerabil al Austriei, de a ne bloca aderarea la Schengen

Date:

Share post:

După ce Austria a votat, azi, împotriva aderării României la spaţiul Schengen de liberă circulaţie, au apărut deja primele reacţii ale românilor de rând, faţă de gestul inexplicabil al decidenţilor de la Viena. Gest care, cum am arătat azi, a fost întâmpinat, foarte probabil, cu aplauze la Moscova.

Astfel, proprietarul unei mari firme de prelucrare a cărnii din Alba Iulia, Voicu Vuşcan, a anunţat că firma sa suspendă orice relaţii comerciale cu firme din Austria.

„Am fost buni 30 de ani să plătim dobânzi băncilor austriece (BCR şi Raiffeisen Bank – n.n.) , să le dăm pe nimic petrol, gaze si păduri, să cheltuim la Parndorf (un complex comercial de lângă Viena – n.n.) si ski în Austria.

De la 1 Ianuarie, nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acţionariat austriac. Poate această palmă, pe care o luăm azi, va reuşi să ne trezească şi să nu mai fim acel popor de tâmpiţi, despre care vorbea Petre Ţuţea.

În Schengen sau în afara lui, pentru majoritatea dintre noi nu contează prea mult, nu ne schimba viaţa în niciun fel, dar dacă ne simţim mândri că suntem români, este momentul să întoarcem foaia şi să lovim fiecare dintre noi, cu armele pe care le avem”, a transmis dl Voicu Vuşcan.

Voicu Vuşcan, om de afaceri din Alba Iulia

„De azi încolo, în hotelurile mele nu mai calcă picior de turist austriac”, a spus patronul unor unui lanţ hotelier care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

„Desigur, nu o să pun la recepţii pancarte în acest sens, că nu avem voie să-i discriminăm pe cei care ne consideră untermenschi, dar am dat dispoziţie deja ca oricărui turist din Austria care vrea să îşi facă rezervare să i se spună că nu mai avem locuri”, a mai spus întreprinzătorul.

„De azi încolo, dacă mă mai solicită vreun automobilist austriac sau vreo organizaţie de profil din Austria, o să răspund că nu mai avem maşini disponibile”, ne-a spus azi Ilie A, proprietarul unei firme de asistenţă rutieră, tractare şi depanare din Transilvania.

„Pot să crape în mijlocul drumului, pentru austrieci nu mai mişc nici măcar degetul mic de la piciorul stâng, indiferent despre câţi bani e vorba”, a mai spus, plin de năduf, omul.

În spaţiul virtual, deja au apărut mai multe iniţiative care cheamă cetăţenii români la boicot împotriva oricăror produse sau servicii oferite de firme cu capital austriac în România, apeluri la naţionalizarea Petrom, la evitarea oricăror călătorii în Austria şi altele asemenea.

surse foto: ArgesulOnline.ro/Bogdan Dumitru, Facebook/Voicu Vuşcan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Un veteran japonez la FC Argeș: Takayuki Seto (38 de ani)

FC Argeș a anunțat aseară legitimarea mijlocașului japonez de...

Trafic rutier deviat, pentru montarea de grinzi la autostrada Pitești-Curtea de Argeș

Din cauza lucrărilor la autostrada Pitești-Curtea de Argeș, traficul...

6 metode inedite prin care-ți poți dezvolta inteligența emoțională

Creșterea inteligenței emoționale nu este doar un avantaj competitiv,...