Ministrul Mediului, Barna Tanczos (UDMR) a anunţat că Guvernul a decis să majoreze cuantumul primelor de casare pentru cei care-şi vor cumpăra maşini noi.

Pentru cei care optează să-şi cumpere o maşină clasică nou, cu motorizare termică, prima de casare pentru maşina veche a crescut de la 6.500 la 7.500 de lei.

Dacă se optează pentru o maşină prevăzută cu instalaţie GPL din fabrică, se mai adaugă un bonus de 1.500 de lei, faţă de numai 1.000, câte era până acum.

În cazul în care maşina cumpărată de nouă e una hibrid clasică (mild hibrid, fără posibilitate de încărcare la priză) bonusul oferit creşte de la 2.500 de lei la 3.000 de lei.

Nu se majorează bonusurile oferite pentru cumpărătorii de maşini plug-in hibrid (cele care se pot încărca de la priză) sau 100% electrice. Aceste bonusuri erau, oricum, mari: 4.500 de euro pentru hibride şi aproape 10.000 (45.000 de lei) de euro pentru electrice.

În schimb, bugetul alocat programului Rabla Plus (maşini plug-in hibrid şi electrice) se dublează, de la 200 la 400 de milioane de lei.

Dublarea acestui buget va influenţa pozitiv cererea de maşini electrice Dacia Spring, pe piaţa românească, ceea ce era de aşteptat. Cu toate aceste bonusuri cumulate, o Dacia Spring nouă poate costa între 8.000 şi 10.000 e euro. Practic, micul Spring nu are rival n segmentul său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here