Microbiştii argeşeni îşi amintesc, cu siguranţă, faptul că, după primele două etape de campionat, care au însemnat tot atâtea înfrângeri pentru FC Argeş, primarul Piteştiului, Cristian Gentea, care e un fel de patron de facto (chiar dacă pe bani publici) al echipei, şi-a admonestat şi avertizat jucătorii şi stafful tehnic că, dacă nu câştigă la Mediaş, în etapa a treia, va „umbla” la bani.

„Fără o victorie și un joc în care să vedem o implicare totală la Mediaș, salariile nu vor mai fi plătite în acest an!”, a tunat primarul de cuvânt. A omis, totuşi, faptul că un contract cu un jucător trebuie onorat, chiar dacă echipa pierde sau câştigă. Înă, asta e altă discuţie, o să revenim pe marginea subiectului respectiv.

Din păcate, la Mediaş, etapa a treia, Argeşul nu a câştigat, reuşind să ciupească doar un punct, in extremis, după un gol marcat în minutele de prelungire. Noi am zis că, decât 1-2 şi zero puncte după trei etape, mai bine 2-2 şi un punct. Pe dl Gentea, însă, acest punct nu l-a mulţumit.

„Am un singur mesaj pentru jucătorii/antrenorii/conducătorii FC Argeș: treziți-vă, până nu e prea târziu! Vă asigur că vor urma zile foarte grele pentru voi, dacă nu veți conștientiza eforturile, trecutul și dorința piteștenilor de a reveni unde am fost pe vremea lui Dobrin! Sunteți în stare de asta, mergem împreună înainte! Nu, plecați cu toții și nu ne mai amărâți!

Am prea multă treabă în Pitești și vreau să-i mulțumesc pe cât mai mulți dintre piteșteni, încât mă opresc, în ceea ce privește fotbalul, la avertismentul de mai sus!”, a transmis primarul de cuvânt, prin intermediul Facebook.

Ce vrea de fapt să spună, cu acest avertisment, dl primar? Că, dacă echipa nu câştigă nici etapa viitoare, acasă, cu Rapid, robinetul cu bani publici care alimentează echipa ar putea să fie închis. Ceea ce ar echivala cu revenirea în ligile inferioare, în cel mai bun caz, pentru că sponsorii aduşi cu tam-tam de domnia-sa sponsorizează, practic, cu firimituri.

Nici urmă, în discursurile dlui Gentea, de vreo urmă de însuşire a vreunei culpe. Sunt de vină antrenorii, stafful, jucătorii… de parcă nu dumnealui i-a adus pe toţi. Sau cu blagoslovenia dumnealui, în orice caz.

Concluzia e că situaţia începe să devină cel puţin neplăcută. Etapele trec, alte echipe slab cotate joacă şi fac puncte, Argeşul nu. Uitaţi-vă la CS Mioveni („Cu jucători refuzați de noi, cu salarii incomparabile cu ale FC Argeș, cu prime minore față de cele oferite de noi, dar cu un antrenor, Pelici, care dovedește că nu este doar „un bun cunoscător al Ligii 2”, după cum dl Gentea însuşi spunea) sau la aşa-numita grădiniţă a lui Dinamo, echipă ai cărei jucători n-au mai văzut salarii de pe vremea când era încă zăpadă afară, dar care joacă şi-şi permite chiar şi momente de spectacol, ca aseară, cu Clinceni.

Partea bună a lucrurilor e că dl Gentea e conştient că trebuie făcut/schimbat ceva. Rămâne doar să nu facă la fel ca Becali, trei schimbări după o jumătate de oră de joc.

1 COMENTARIU

  1. Este clar,Lupeta trebuie sa dispară din decor,Said,deși venit de 2 zile,a rezistat si a jucat mai bine decat Pupe.Viana este un castig ,clar,tehnic,bataiosMai rau stam pe linia de fund,încă nu sunt cristalizare relațiile de joc,deși,surprinzător erorile in acest etape au fost facute de jucatori,care se presupune ca au legaturi de joc bune..MUSAT-BOLDOR-TURDA.Pitian este peste Boldor,si Turda.Dumitrascu e bun,dar..problema e la cuplul de antrenori..Ambii sunt ca niste ms te fără cap.Primarule,am impresia ca dupa meciul cu Rapid,vei aduce un ANTRENOR ,nu un novice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here