Primarii comunelor argeşene carantinate contestă măsura

Date:

Share post:

Vestea intrării în carantină a celor două comune argeşene, Dârmăneşti şi Bălileşti, i-a luat prin surprindere inclusiv pe cei doi primari, care nici nu bănuiau măcar că e posibilă o astfel de măsură în comunele lor.

„Am aflat abia aseară, la ora 21, când am sunat şi chemat la Prefectură”, a spus primarul din Bălileşti, Victor Cătălin Turturică (PSD, în imagine).

„Noi, de lunea care a trecut, am avut constant 20 de cazuri pe care nu ni le-au comunicat (nominal – n.r.) la primărie, invocând că nu pot fi facute publice.

Cu toate ca eu am susținut că această măsură nu este benefică sub niciun aspect, Comitetul Pentru Situații de Urgență Argeş a votat şi a adoptat carantinarea la Bălilești și Dărmănești, iar Țițeștiul a fost scos de pe listă.

În drum spre Prefectură, auzind și de Țițești, am zis că făceam o greșeală crezând că este politică, dar când am văzut că l-a scos de pe lista nu am mai avut niciun dubiu (Ţiţeşti are primar PNL – n.r.).

… Virusul este extrem de periculos, dar când oamenii nu mai știu ce să creadă… de aici vor fi mari probleme.

… vă spun că azi noapte la ora 3 s-a semnat ordinul de carantină pentru Bălilești și carantinarea a început de azi de la primele ore ale diminetii.

De ce oare s-a petrecut aceasta noaptea…? Nu aveau timp ziua? De ce nu s-a lăsat de azi de la 19.00?… răspunsul este clar, au facut totul pe muchie de cuțit pentru că erau conștienți că azi sau mâine din cei 20 de bolnavi se vor depozitiva şi atunci nu mai puteau să ducă la indeplinire această carantinare. 14 zile trec și vă rog să fim cu toții calmi și cumpătați”, a transmis primarul Turturică locuitorilor comunei Bălileşti.

Şi primarul din Dârmăneşti, Emilian Ciolan (tot PSD şi dânsul, în funcţie din 2004 încoace, neîntrerupt), crede că măsura carantinării comunei sale nu se impunea.

Dl Ciolan crede că pe lista cu bolnavii infectaţi cu coronavirus, din comuna sa, figurează nume care nu aparţin locuitorilor comunei, ci ar fi fictive (totuşi, ştim că numele celor infectaţi cu Covid-19 nu sunt făcute publice).

Acelaşi lucru îl crede şi omologul său din Bălileşti.

Azi, prefectul Emanuel Soare face o vizită în cele două comune carantinate, pentru a lămuri lucrurile şi a detensiona atmosfera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular