Primăria Stâlpeni n-are niciun microbuz şcolar, dar a plătit pentru transportul elevilor bani cu care putea cumpăra vreo trei (Gazeta de Stâlpeni)

Date:

Share post:

Primăria Stâlpeni nu are niciun microbuz şcolar, dar a plătit, împreună cu liceul din localitate, bani cu care putea cumpăra lejer vreo trei.

În ciuda faptului că e o comună mare – are un liceu, două gimnazii şi o grădiniţă cu program prelungit – Stâlpeniul e singura comună din Argeş care nu are încă niciun microbuz şcolar. Detalii, aici.

„Dacă din 2016, de când s-a început dotarea primăriilor cu microbuze școlare și până acum, cred că trebuie stabilit dacă a fost o cauză politică sau una locală.

Adică sunt de vină decidenții județeni, care au considerat că elevii din Stâlpeni nu merită microbuze școlare, deși se pozau în campaniile electorale cu „aleșii” comunali sau cauza a fost incompetența conducerii primăriei și a liceului Stâlpeni?

Scuzele publice ale primarului Șerbănoiu, venite după pierderea finanțării prin PNRR a microbuzelor școlare că altcineva este de vină, nu pot acoperi evidența. Deși am arătat dovezile că incompetența directoarei Elena Postelnicu este una reală, nici cea a primarului Gabi Șerbănoiu și acoliților săi nu mică. Cert este că situația la Stâlpeni rămâne neschimbată, elevii fiind transportați cu același microbuz deținut de „Bebe Șoferu'” și de firma sa.

Dincolo de incompetența decidenților locali, se puteau totuși achiziționa microbuze școlare în cei șapte ani de frustrări că alții au, dar nu și la Stâlpeni?”, se întreabă colegul Andrei Văcaru, de la publicaţia Gazeta de Stâlpeni.

Aproape 100.000 de euro, plătiţi pentru transportul elevilor

Tot el a făcut şi nişte calcule care dau răspuns la această ultimă întrebare.

„În total au fost alocați în perioada 2017 – 2023 peste 455.000 lei bani publici pentru contractele atribuite de primărie și peste 385.000 de lei este valoarea contractelor liceului, atribuite prin aceeași metodă a achizițiilor directe, firmei Dalina Vestcar SRL”.

Cu banii aceştia, aproape 100.000 de euro daţi doar de Primărie (cheltuielile liceului nu le mai punem la socoteală), se putea cumpăra nu unul, ci chiar trei microbuze şcolare. Articolul din care am citat mai sus poate fi lecturat integral aici.

sursa foto: arhivă ArgeşulOnline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Eveniment cultural: Flonta și Cioroianu

  Ambii, oaspeți ai Centrului Cultural Pitești, printre simeze...

German corporation Continental/Siemens, deeply involved in the Dieselgate cheating scandal (I)

A technical project manager at Continental has admitted to...

Accident la Davideşti

Şoferul unui autoturism BMW a pierdut controlul volanului şi...

Încep să se mişte lucrurile şi pe lotul 2, Boiţa-Cornetu, al autostrăzii Piteşti-Sibiu

Noi lucrări la autostrada Piteşti-Sibiu, lotul 2, dintre Boiţa...

Unde e cea mai ieftină benzină. Situaţia pe judeţe; cum stăm în Argeş

Ziarul Ring a realizat azi o radiografie asupra prețurilor...