Nici n-a trecut bine (de fapt, n-a trecut mai deloc) pandemia de coronavirus, că edilii Piteştiului trebuie să facă faţă altei probleme spinoase, pe care n-au putut-o rezolva mulţumitor nici în anii precedenţi: vestitul tigru al platanului a reapărut în cartierele oraşului.

Şi, deşi a revenit de câteva săptămâni, municipalitatea abia acum se pregăteşte să efectueze stropirile care se impun, atât împotriva acestei insecte, cât şi a altora, gen căpuşe etc.

„Va urma acțiunea de dezinsecție a orașului, pentru a cărei organizare se fac pregătiri intense.

Astfel, în această săptămână a avut loc o primă întâlnire la care au participat, alături de conducerea administrației locale, reprezentanți ai societăților aflate în subordinea Primăriei Pitești și ai unei firme specializate și avizate sanitar în domeniul dezinsecției și al deratizării”, a informat azi Primăria.

„La începutul săptămânii viitoare va fi semnat protocolul de colaborare cu această firmă, care va asigura atât substanțele aprobate și recomandate pentru combaterea țânțarilor, a căpușelor și a altor insecte dăunătoare, cum este și tigrul-de-platan, cât și instruirea angajaților din cadrul Primăriei Municipiului Pitești, care vor efectua operațiunile, folosind utilajele din dotare.

Acțiunea de dezinsecție va fi demarată în perioada imediat următoare semnării protocolului de colaborare, în funcție și de condițiile meteorologice anunțate”, a mai transmis municipalitatea.

Imaginea este de la o dezinsecţie efectuată anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here