„Primăria municipiului Pitești informează că, în zilele de sâmbătă, 29 iunie, și duminică, 30 iunie, se vor executa servicii de pulverizare aeriană de dezinsecţie pentru combaterea populaţiilor de insecte vectoare de maladii transmisibile şi generatoare de disconfort (insecte zburătoare şi târâtoare: căpuşe, ţânţari, muşte etc)”, se arată într-o informare a municipalităţii.

Acțiunea se va desfășura pe o suprafață de 589 ha, terenuri aparținând domeniului public al municipiului Piteşti, urmând a fi efectuate trei treceri. Intervalele orare în care se va interveni sunt: sâmbătă 5:30 – 9:30, iar duminică între 5:30 – 9:30 și 19:30 – 21:30. 

Lucrările de dezinsecţie vor fi executate cu substanţe omologate de către Ministerul Sănătăţii, Comisiei Naționale a Produselor Biocide, care se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide și care nu afectează viața și sănătatea oamenilor. 

Rugăm posesorii de familii de albine şi de animale sensibile să ia toate măsurile necesare pentru a evita orice tip de incident”, se mai arată în documentul citat.

Decât deloc, mai bine mai târziu…

În imagine un elicopter utilitar de tipul celui care va efectua lucrările de dezinsecţie aeriană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here