Primăria Piteşti cumpără biciclete, dar oraşul nu are mai deloc piste pentru ele

Date:

Share post:

„Realizarea a patru centre de închiriere de biciclete în puncte cheie ale municipiului Pitești – Parcul Petrochimiștilor, Parcul Ștrand, Parcul Lunca Argeșului, Parcul Trivale (MA 3) – se numără printre obiectivele de investiții prevăzute în proiectul „Modernizarea infrastructurii serviciului de transport public local de călători și creșterea atractivității transportului nemotorizat”, pentru care a fost semnat contractul de finanțare nerambursabilă în data de 30.04.2020”, a informat azi Primăria Piteşti.

„Sistemul de închiriere include 24 de biciclete clasice și 24 de biciclete electrice și va avea următoarele facilități: stații de închiriere/chioșcuri de închiriere biciclete, amplasate în zonele de referință ale municipiului, biciclete, dotări dispecerat de tip hardware și software, rastele pentru biciclete, service pentru biciclete etc.

Fiecare stație de biciclete automatizată, montată pe o placă metalică formată din mai multe tronsoane, include dotări precum: totem cu carcasă anti-vandalism (afișaj cu touchscreen, aplicație specifică pentru închiriere, biciclete, computer conectat la serverul central, sistem electronic securitate, sistem electronic comunicare), rastel cu 20 de sloturi, centru de emitere carduri (carduri, imprimante de carduri, cititoare de carduri).

De asemenea, proiectul are ca obiectiv de investiții și realizarea unor piste/trasee pentru biciclete în următoarele locații din municipiul Pitești: str. Basarabia, Bd. Petrochimiștilor, de-a lungul malului drept al râului Argeș, între Parcul Lunca Argeșului și cartierul Tudor Vladimirescu (str. Lânăriei, str. Târgul din Vale, promenada râului Argeș-Dig), fiind prevăzută astfel și crearea unei rețele de iluminat exterior, cu 98 de stâlpi metalici având o înălțime de 4 m, pe care vor fi montate corpuri de iluminat exterior echipate cu bec LED de 25 W#, se mai arată în comunicatul Primăriei.

Toate bune şi frumoase. Doar că la Piteşti, exceptând unele parcuri (Ştrandul, Lunca Argeşului şi Trivale), nu prea ai unde să mergi cu bicicleta.

Pentru că, a încerca să ajungi pe două roţi din Prundu în Găvana, spre exemplu, e o chestie periculoasă, vecină cu tentativa de sinucidere. Pistele pentru biciclete lipsesc aproape cu desăvârşire.

Deci, altă tichie de mărgăritar, după vestitele totemuri iluminate cu tehnologie LED de la intrările/ieşirile din oraş.

sursa info şi foto: Primăria Piteşti

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

FC Argeș Basketball – CSM Focșani la Pitești Arena

Azi de la ora 18:00, în Sala Polivalenta Pitești...

Victorie clară la debut în Campionatul Mondial de Handbal feminin

România a debutat cu dreptul în primul meci din...

Dacian Cioloș, apel la unitatea dreptei și susținerea unui proiect prezidențial comun

„Să fim, în ultimul ceas, o generație de oameni...

Deșeurile de ambalaj: ce sancțiuni riscă firmele care nu respectă legislația și cum pot fi evitate

Firmele românești trebuie să respecte destul de multe legi...