„Primăria Municipiului Pitești este în plină „campanie” de montare a sistemelor de iluminat public ornamental pentru sărbători. În toate cartierele vor fi instalații care vor asigura o atmosferă de poveste, în centru, deja, echipamentele au fost montate iar bradul de Crăciun urmează a fi adus în aceste zile”.

Anunţul a fost făcut chiar de municipalitate.

„Ca de fiecare dată, au fost folosite atât echipamente din anii trecuți, cât și instalații noi, cu figurine și elemente ornamentale specifice sezonului sărbătorilor de iarnă.

Și anul acesta a fost montată în Piața Primăriei o cupolă cu 95 de mii de luminițe, iar tunelul de pe strada Victoriei va fi luminat de 70 de mii de beculețe.

Instalațiile transversale din bulevardele Nicolae Bălcescu, Petrochimiștilor și Calea București au nu mai puțin de 100 de mii de puncte luminoase, iar plasele mici desfășurate au 40 de mii de beculețe. În intersecții și în cartiere sunt amplasate 148 de mii de beculețe iar arcadele din str. Exercițiu și Calea Craiovei conțin 40 de mii de lumini.

Bradul împodobit va fi cu siguranţă una dintre atracţii, iar pentru aceasta, de la Ocolul Silvic Domnești, va fi adus pomul care va avea circa 22 metri înălțime, precum și cateva camioane cu cetină de brad pentru împodobirea Piteștiului de sărbători.

În zona centrală sunt desfășurate șiruri luminoase cu lungime de 28 de km iar în restul Piteștiului încă 130 de km. Plasele mici desfășurate în diferite zone au, de asemeane un număr impresionant de 55 de mii de beculețe.

În Piața Primăriei, în luna decembrie, va fi organizat și un târg cu specific de Crăciun, iar în zona Bowling-Ștrand va fi amplasat Orășelul Copiilor.

Oficial, luminile ornamentale de sărbători vor fi aprinse miercuri, 27 noiembrie, într-un cadru festiv care va include mai multe acțiuni dedicate piteștenilor, acțiuni specifice perioadei”, a mai anunţat Primăria Piteşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here