Primăria Piteşti a luat în colimator depozitele ilegale de deşeuri din oraş

Date:

Share post:

„Protecția Mediului, alături de comisarii Gărzii de Mediu, a desfășurat o serie de acțiuni comune pentru verificarea amplasamentelor unde au loc depozitări/abandonări ilegale de deșeuri (din construcții, deșeuri vegetale, precum și deșeuri menajere în amestec), conform OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului.

De asemenea, se fac toate demersurile necesare pentru identificarea proprietarilor acelor terenuri unde sunt semnalate depozitări de deșeuri, aceștia fiind notificați în scris pentru salubrizarea urgentă a perimetrelor vizate și menținerea curățeniei terenurilor deținute.

Zonele igienizate au fost transmise către Poliția Locală a Municipiului Pitești în vederea monitorizării, iar pentru evitarea depozitărilor ulterioare în zonele limitrofe au fost montate bariere pentru împiedicarea accesului.

Periodic au loc acțiuni de verificare a salubrizării localităților, fiind monitorizate în special amplasamentele unde au fost identificate depozitări ilegale de deșeuri, precum și modul în care Primăria Municipiului Pitești aplică măsurile stabilite de eliminare a depozitelor ilegale de deșeuri.
Implementarea măsurilor stabilite de OUG 74/2018, de modificare a legislației de mediu în vigoare privind regimul deșeurilor, pe principiul „poluatorul plătește”, este, de asemenea, permanent, o prioritate pentru autorități și administrați”, a informat Primăria Piteşti.

E un capitol la care municipalitatea are enorm de mult de lucru, pentru că, toată lumea ştie, la Piteşti gunoaiele se aruncă într-o veselie, peste tot.

sursa foto: Primăria Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular