Deşi primii fulgi de zăpadă ai acestei ierni căzuseră pe Transfăgărăşan încă din noaptea de 29 spre 30 septembrie, prima ninsoare „serioasă” a iernii s-a înregistrat azi-noapte.

A nins pe tronsoanele de drum situate la mare altitudine ale Transfăgărăşanului, atât pe versantul sudic, din Argeş, cât şi pe cel nordic, dinspre Sibiu.

Stratul de zăpadă care a acoperit carosabilul măsoară între 5 şi 25 de centimetri. Pe alocuri, chiar mai mult.

Grosime suficientă pentru ca utilajele de deszăpezire ale drumarilor să intervină.

„Primele intervenţii cu lamă şi material antiderapant din iarna 2020-2021. Se intervine cu lamă şi material antiderapant pe DN7C Transfăgărăşan şi DN67C Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului, pentru asigurarea condiţiilor de circulaţie în siguranţă pentru participanţii la trafic”, a informat azi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov.

Dacă vreţi să parcurgeţi Transfăgărăşanul cu maşina, fiţi pregătiţi de condiţii de iarnă autentică şi, bineînţeles, cu anvelope de iarnă la maşină.

Turiştii mai au la dispoziţie doar două zile în care Transfăgărăşanul şi Transalpina mai sunt deschise circulaţiei rutiere.

De marţi, Transfăgărăşanul se închide circulaţiei pe sectorul de mare altitudine, cuprins între cabana Capra (Argeş) şi cabana Bâlea Cascadă (Sibiu), până vara viitoare.

Imaginea este de arhivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here