Potrivit jurnaliştilor de la publicaţia auto franceză Caradisiac, peste doi ani vom putea vedea pe şoselele Europei prima maşină Dacia cu propulsie integral electrică din istoria mărcii.

Cei de la Caradisiac vin şi cu o mulţime de detalii: prima Dacia electrică va fi, de fapt, modelul Renault City K-ZE, prezentat deja la ultimul salon auto de la Shanghai, China.

Fireşte, vehiculul va purta emblema Dacia, nu pe cea a Renault, însă, asta nu va fi singura deosebire, scriu gazetarii francezi.

Dacia electrică bazată pe City K-ZE de la Renault promite o autonomie de aproximativ 200 km (rezonabilă pentru un vehicul citadin) şi o durată de încărcare completă a bateriei, la o priză obişnuită, casnică, de numai patru ore.

Printre dotări se vor regăsi, potrivit sursei citate, display-ul central cu ecran tactil, camera de luat vederi pentru marşarier şi aerul condiţionat cu reglare automată.

Cât despre preţul cu care prima Dacia electrică va fi comercializată, cei de la Caradisiac avansează cifra de 20.000 de euro. Sumă din care urmează să fie deduse bonusurile guvernamentale oferite în fiecare ţară.

La noi, prin programul Rabla Plus, o astfel de maşină ar putea ajunge să se vândă la preţuri de la 10.000 de euro în sus, în funcţie de opţiunile alese de fiecare client.

Articolul complet al celor de la Caradisiac (în limba franceză) poate fi lecturat aici: https://www.caradisiac.com/une-dacia-electrique-en-2021-175908.htm

sursa foto: Caradisiac

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here