Publicaţia auto franceză L’Argus, cunoscută ca una care e foarte apropiată de grupul Renault, a dezvăluit că în toamna acestui an, la Salonul Auto de la Paris, Dacia va prezenta prima sa maşină electrificată.

Potrivit celor de la L’Argus, va fi vorba de noua generaţie a Daciei Sandero, construită pe o platformă nouă (CMF-B, comună cu a lui Renault Clio 5), care va avea pentru prima dată disponibilă şi o motorizare hibridă.

Nu va fi, deci, o Dacia 100% electrică. Este exact ceea ce spunea directorul general al Daciei, Cristophe Dridi, care afirmase anul trecut că Dacia nu va sări direct la propulsie integral electrică, ci va adopta la început o tehnologie hibridă.

Atât francezii de la L’Argus, cât şi jurnaliştii de la o altă publicaţie auto respectabilă (spaniolii de la Motor.es), au informat că, printre motorizările pe care noua Dacia Sandero la va oferi se va regăsi şi una hibridă, în care motorul pe benzină e „ajutat” de unul electric.

Gazetarii vest-europeni spun că pe noua Dacia Sandero vor fi disponibile motoarele: 1.0 SCe de 75 CP, 1.0 TCe de 100 CP (acesta inclusiv în versiune alimentată şi cu GPL) şi dieselul 1.5 dCi de 85 CP.

În afara motorizărilor, informaţiile pe care jurnaliştii francezi şi spanioli le au despre a treia generaţie a Daciei Sandero sunt, în linii mari, aceleaşi pe care le-am obţinut şi noi, de la surse din interiorul Automobile Dacia şi pe care le-am publicat, în luna mai anul trecut.

Ne-ar fi plăcut să vă fi putut prezenta, în acest text, şi un punct de vedere oficial al grupului Renault sau al constructorului Dacia. Însă, din păcate, la capitolul comunicare cu publicul şi cu presa, ceva e „gripat” de multă vreme.

Întrucât mai multe solicitări scrise de a primi informaţii ne-au fost ignorate de cei de la grupul Renault, de data aceasta nu i-am mai întrebat nimic despe noul Sandero.

Am mers pe ideea că presa auto din Franţa şi din Spania are parte de o comunicare mai bună cu Renault decât putem avea noi.

surse foto: largus.fr, motor.es

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here