În presa de la noi a început să fie vehiculată ştirea conform căreia anul 2021 va aduce cu sine şi primul model Dacia cu propulsie 100% electrică.

Tendinţa, în lumea auto mondială, asta pare a fi, în ultimii ani: electrificarea. În special în Europa, unde standardele de emisii poluante sunt – şi vor deveni, în viitorul apropiat – din ce în ce mai severe.

Presa a informat că primul model electric Dacia ar urma să fie un frate al modelului Renault City K-ZE (în imagine), produs deja la o uzină din China.

Dacia electrică ar urma, se spune, să coste în jur de 15.000 de euro, sumă care nu include subvenţiile generoase acordate maşinilor electrice de statul român, dar şi de alte state europene.

S-a mai spus că această Dacie nepoluantă ar urma să fie fabricată nu la Mioveni, ci în China.

Din câte ştim noi, la uzina din Mioveni nu există nimic care să indice faptul că aici se va produce prea curând o maşină electrică.

Deocamdată, la Dacia se lucrează cu acceleraţia la podea la gama actuală de modele, dotate toate cu motoare cu combustie, aşa că e puţin probabil ca în următorii câţiva ani la Mioveni să se fabrice Dacii electrice.

În plus, reprezentanţii grupului Renault nu au comentat în vreun fel o posibilă apariţie pe piaţă a unui model Dacia electric. fie el şi made in China.

sursa foto: groupe Renault

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here