Prim-ministrul Marcel Ciolacu, azi, în Argeș: ”Statul român are obligația să le arate respectul cuvenit celor care au construit Vidraru”

Date:

Share post:

Premierul României, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a fost astăzi din nou în Argeș, la Vidraru. Împreună cu președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, Ion Mînzînă, cu ambasadoarea Croației în România, Excelenţa Sa Marija Kapitanović, și cu ministrul Energiei, Sebastian Burduja, prim-ministrul a participat la semnarea contractului pentru retehnologizarea Amenajării Hidroenergetice Vidraru, un proiect de peste 200 de milioane de euro.

Despre acest contract, vital pentru sistemul energetic național, am relatat în mai multe rânduri. Semnarea contractului, care a avut loc azi la Pitești, a fost un proces de durată. Au fost nu mai puțin de cinci licitații eșuate. Ba nu s-a prezentat nicio ofertă (suma oferită a fost considerată prea mică), ba s-au prezentat oferte neconforme.

Contractul a putut fi, totuși, atribuit după a cincea tentativă eșuată. Un link cu un articol în acest sens găsiți mai jos.

CITIȚI ȘI: O firmă din România și una din Croația vor retehnologiza hidrocentrala Vidraru

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, recunoscător

“Privim cu toții acest baraj impresionant și vă mărturisesc că simt o uriașă mândrie față de trecut, dar și o încredere totală față de viitor. În primul rând, sunt dator să transmit respectul meu total față de miile de muncitori care au lucrat pentru a ridica această adevărată operă de artă. A fost un efort incredibil de zeci de mii de ore de muncă, în condiții deosebit de grele, în care, din păcate, au fost și accidente și multe vieți pierdute.

Au forat zeci de kilometri de galerii subterane. Au excavat milioane de metri cubi de rocă și au turnat mii de tone de beton ca să închidă acest baraj în arc, una dintre cele mai mari lucrări hidroenergetice din România. De aceea, toți care au lucrat aici, la Vidraru, sunt, atât pentru mine și sunt ferm convins că și pentru dumneavoastră, adevărați eroi ai acestei țări.

Marcel Ciolacu și Ion Mînzînă

Pentru munca lor desăvârșită, statul român are obligația să le arate respectul cuvenit, iar asta o facem prin majorarea și recalcularea pensiilor din acest an… Cei care au lucrat aici, la Vidraru, de la mineri, zidari, dulgheri, sudori, mecanici, electricieni, vor fi printre pensionarii care, la recalculare, vor avea cele mai importante creșteri de pensii. Așa este și firesc. Asta înseamnă, cu adevărat, să prețuim munca în România.

Niciodată nu s-a investit ca acum

În al doilea rând, privesc cu multă încredere în viitor, pentru că niciodată în istoria sa modernă România nu a investit și nu a construit într-un ritm mai susținut ca acum.

Sunt zeci de miliarde de euro investiți în tot ceea ce înseamnă infrastructuri critice de transport, energie, sănătate și IT, iar investiția de azi de retehnologizare și amenajare a hidrotehnicii de la Vidraru, de peste 200 de milioane de euro, este unul din obiectivele esențiale pentru sistemul nostru energetic”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

CITIȚI ȘI: Azi, 53 de ani de la inaugurarea hidrocentralei Vidraru (2019)

“Retehnologizarea Centralei Vidraru este una din cele mai ample investiții realizată în județul Argeș de după Revoluție atât ca valoare, cât și din punct de vedere al complexității. Este prima retehnologizare în cei aproape 60 de ani de când a fost pusă în funcțiune.

Sunt foarte bucuros că firma care conduce asocierea care va face lucrările este una românească. Îi mulțumesc premierului Marcel Ciolacu pentru colaborarea pe care o avem și cred că nu greșesc cu nimic când spun că în guvernarea PSD condusă de domnia sa, Argeșul beneficiază de cele mai mari investiții din ultimii 40 de ani”, a declarat președintele Ion Mînzînă.

La eveniment au participat și Constantin Panțurescu, primar al municipiului Curtea de Argeș, Cristian Puiu, administratorul public al județului Argeș, Gheorghe Stoican, primarul comunei Arefu, și Nicolae Dinică, primarul comunei Corbeni.

surse foto: arhivă ArgeșulOnline.ro, PSD Argeș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Un veteran japonez la FC Argeș: Takayuki Seto (38 de ani)

FC Argeș a anunțat aseară legitimarea mijlocașului japonez de...

Trafic rutier deviat, pentru montarea de grinzi la autostrada Pitești-Curtea de Argeș

Din cauza lucrărilor la autostrada Pitești-Curtea de Argeș, traficul...

6 metode inedite prin care-ți poți dezvolta inteligența emoțională

Creșterea inteligenței emoționale nu este doar un avantaj competitiv,...