Şeful Executivului se va afla, mâine, pentru a treia oară în decurs de câteva săptămâni, în judeţul Argeş, după ce a vizitat uzina Dacia, înainte de reluarea producţiei şi a asistat la semnarea contractului pentru bucata de autostradă Piteşti-Curtea de Argeş.

Mâine de dimineaţă, dl Orban va asista la inaugurarea Muzeului Naţional „Brătianu” (fosta vilă Florica, de la Ştefăneşti), prilej cu care liderii PNL vor serba şi 145 de anai de la înfiinţarea partidului.

Fiind vorba de un muzeu, nu va lipsi nici ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu. Nu vor lipsi nici deputatul Dănuţ Bica, unicul parlamentar PNL de Argeş, dar nici preşedintele organizaţiei judeţene, Adrian Miuţescu, cunoscut pentru că nu scapă nicio ocazie de a se poza/filma de-a dreapta şefului cel mare.

PSD-ul a interzis liberalilor să serbeze la conacul Brătienilor

Proprietatea care adăposteşte ceea ce e azi Muzeul Naţional „Brătianu” a fost, până la finele anului trecut, în administrarea Consiliului Judeţean Argeş, sub denumirea de Centrul Cultural „Brătianu”.

Anul trecut în mai, pentru prima dată după 1989, conducerea PSD a Consiliului Judeţean Argeş le-a interzis liberalilor să serbeze aniversarea înfiinţării partidului lor la vila Brătienilor de la Ştefăneşti.

Asta fără nicio motivare oficială. „E scandalos”, a zis premierul Orban.

Îndată după preluarea Puterii de către Guvernul PNL, chestiunea a fost rezolvată: Guvernul a dispus trecerea imobilului de la Consiliul Judeţean Argeş la Ministerul Culturii, la jumătatea lunii decembrie a anului trecut.

De atunci şi până acum, la vila Florica a fost amenajat un muzeu în cinstea făuritorilor României moderne, boierii Brătieni.

Premierul Ludovic Orban e aşteptat să sosească la Piteşti în jurul orei 9.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here