Prim-ministrul Ludovic Orban şi-a anunţat, în această seară, în jurul orei 19, demisia din funcţie, în cadrul unei conferinţe de presă televizate, susţinute la Palatul Victoria.

„Obiectivul perioadei ce va urma e de a fi implicat în negocierile pentru un Guvern care să ofere românilor garanția unei direcții corecte pentru România… nu mă cramponez de funcție, nu pun condiții. Interesul României este deasupra interesului PNL și al meu personal… plec cu conștiința datoriei împlinite”, a declarat premierul.

În fapt, dl Orban nu pleacă nicăieri, întrucât va continua să exercite funcţia de prim-ministru (dumnealui sau un alt membru al actualului Guvern), până când preşedintele Klaus Iohannis va numi un nou premier, iar acesta va veni în Parlament cu un Guvern, pentru a obţine votul de învestitură.

Iar acest „nou premier” va fi, foarte probabil, tot dl Orban, pentru că, date fiind rezultatele votului de ieri, tot PNL, plus aliaţii săi USR-PLUS şi UDMR, plus parlamentarii minorităţilor naţionale (şi cei ai PMP, dacă va trece pragul electoral) vor forma majoritatea guvernamentală.

„Obiectivul meu e de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD”, a mai spus dl Orban.

PSD, care a obţinut cel mai mare număr de voturi dintre toate partidele politice participante la scrutin (în jur de 30%) , nu prea are cum forma o majoritate guvernamentală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here