„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății”, a informat, azi, printr-un comunicat de presă, prim-ministrul Florin Cîţu.

„Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, se mai menţionează în documentul citat.

Alianţa dintre partidele USR şi PLUS (alaltăieri, ambele spuneau că dl Voiculescu va continua la conducerea Ministerului Sănătăţii) a anunţat că va decide azi, în cursul unei şedinţe care va începe la prânz, dacă va mai continua sau nu să facă parte din coaliţia guvernamentală.

Cei de la USR-PLUS reclamă faptul că premierul Cîţu nu i-a informat despre decizia sa de a-i demite pe ministrul Vlad Voiculescu (PLUS, foto) şi pe secretarul de stat Andreea Moldovan (USR).

Deputatul USR de Argeş Ionuţ Moşteanu a declarat că „orice variantă este pe masă”, inclusiv ieşirea de la guvernare, şi că demiterile celor doi au reprezentat „o surpriză”.

Evident, ce i se reproşează ministrului Voiculescu este, înainte de orice, proasta gestionare a ministerului pe care-l condusese până recent, dar şi schimbarea regulilor de carantinare a localităţilor fără ca premierul Cîţu să fi fost informat.

sursa foto: Facebook/Vlad Voiculescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here