Prietenia austriaco-sovietică, de neclintit

Date:

Share post:

„Austria a fost aspru criticată de delegații a douăzeci de țări după ce a acordat vize de intrare pe teritoriul să parlamentarilor din Rusia care ar urma să participe la reuniunea de la Viena a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), informează Associated Press, citată de G4Media.

Guvernul austriac condus de cancelarul (prim-ministru) Karl Nehammer a condamnat, în teorie, invazia Rusiei în Ucraina, declanşată acum aproape un an, dar face de atunci o echilibristică ciudată între Europa şi Rusia, de natură să favorizete Kremlinul.

„Într-o scrisoare adresată cancelarului, ministrului de externe și altor oficiali austrieci, 81 de delegați OSCE din 20 de țări, printre care Franța, Canada, Marea Britanie, Polonia și Ucraina, au cerut guvernului austriac să interzică participarea rușilor aflați sub sancțiunile UE”, au notat colegii de la G4Media.

„Este important să ne amintim că parlamentarii ruși sunt parte integrantă a sistemului de putere și complici la crimele pe care Rusia le comite în fiecare zi în Ucraina”, se arată în scrisoarea prezentată de Associated Press…

Ei nu au ce căuta într-o instituție însărcinată cu promovarea unui dialog sincer și a opoziției față de război”, se mai precizează în scrisoare.

La începutul lunii decembrie a anului trecut, Austria (alături de Olanda, să nu uităm) a blocat accesul României în spaţiul Schengen, invocând nişte aiureli legate de migranţii care ar năvăli în Austria, trecând prin ţara noastră. Un pretext, altfel, cusut evident cu aţă albă.

Corelând refuzul inexplicabil, logic, al Austriei, cu prieteşugul constant al acestei ţări cu Rusia agresoare, e limpede ale cui jocuri le face această ţară, în speţă conducătorii ei.

sursa foto: colaje ArgesulOnline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

De mâine reîncep programele de reînnoire a parcului auto Rabla Clasic şi Rabla Plus

De mâine, 24 martie, persoanele fizice şi juridice se...

Poliţişti argeşeni şi-au căutat azi viitori colegi printre elevii de la Liceul Sanitar din Piteşti

Poliţişti argeşeni au vizitat azi Liceul "Ion Cantacuzino" (Sanitar)...

Grădina Zoologică Piteşti, noul program de vară

Grădina Zoologică Piteşti trece, începând de săptămâna viitoare, la...

Prima ligă de fotbal ia o pauză; Naţionala se pregăteşte să rateze şi Euro 2024

Prima ligă de fotbal din România, alături de competiţiile...

UEFA o poate exclude pe FC Barcelona din cupele europene

Problemele se ţin lanţ de gruparea catalană FC Barcelona....