Senatorul PSD Ecaterina Andronescu (foto sus), fost ministru al Educaţiei, e dată de analiştii politici drept succesoare a ministrului actual, Valentin Popa, la conducerea instituţiei.

Deşi doamna Andronescu a fost prima voce de prim rang din PSD care s-a poziţionat deschis împotriva actualului preşedinte al partidului, Liviu Dragnea, după nişte discuţii cu acesta şi-a îndulcit brusc tonul la adresa şefului pe linie de partid.

Surse parlamentare ne-au informat că doamnei Andronescu i s-ar fi propus ca, la prima remaniere a Guvernului Dăncilă, să preia postul de ministru al Educaţiei, de unde oricum ar urma să fie schimbat Valentin Popa, celebru deja prin multiplele sale gafe de exprimare.

Ca atare, dna Andronescu s-a sucit brusc, trecând din tabăra rebelilor în cea a susţinătorilor lui Liviu Dragnea.

Ca şi actualul ministru Valentin Popa „Pamblică”, şi doamna Andronescu este profesor universitar, cu un doctorat (luat pe bune, înainte de 1989) în chimie anorganică şi e considerată unul dintre cei mai buni specialişti din România în tehnologia silicaţilor şi compuşilor oxidici.

Spre deosebire de ministrul în funcţie, Ecaterina Andronescu chiar ştie carte şi vorbeşte corect româneşte.

Ca fost ministru de resort, însă, dnei Andronescu i s-a reproşat o măsură cel puţin neinspirată pe care a luat-o: desfiinţarea şcolilor profesionale.

sursa foto: SecundaTV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here