Prețul petrolului, în scădere pe plan internaţional, cel al benzinei şi al motorinei în România, încă nu

Date:

Share post:

În acest moment, prețul țiteului pe pieţele internaţionale e undeva mai puțin de 100 de dolari barilul, adică o scădere aproximativ de 30% față de săptămâna trecută, când prețul barilului de ţiţei ajunsese la 130 de dolari.

Chiar dacă prețul petrolului a scăzut pe pieţele internaţionale, prețul carburanților la benzinăriile din România are o scădere foarte lentă, aproape imperceptbilă.

În acest moment, prețul carburanților osciliează între 7,80 şi 8,30 lei pe litru, față de prețul de acum o săptămână când toate benzinăriile au fost asaltate de șoferi în urma unor zvonuri false răspândite pe internet, potrivit cărora carburanții vor ajunge să coste 10-11 lei pe litru.

Vă reamintim că ultima oară când prețul barilului a fost undeva la 100 de dolari, combustibilii costau undeva în jur de 7 lei pe litru la pompă.

Scuza clasică a benzinarilor e aceea că „mai avem stocuri”, deşi aceste „stocuri” nu sunt niciodată invocate atunci când e vorba de scumpiri. Atunci, benzinarii noştri reacţionează instantaneu la orice majorare a preţului barilului de ţiţei, scumpind imediat benzina şi motorina. Când e vorba să ieftinească, însă, apar „stocurile”.

Vizite0

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Cum jocurile de noroc pot îmbunătăţi claritatea mentală

Jocurile de noroc ofertate de orice cazino sunt în...

Eveniment cultural: Premii la revistă

 E vorba de mensualul ”ARGEȘ”. Cu tradiție de peste-o...

WC-urile din Piteşti, mereu inovatoare: trei scaune de toaletă într-o singură cabină

Hotărât lucru, la capitolul WC-uri, Piteştiul e cel mai...

Accident la Bascov, soldat cu un rănit

Un accident rutier s-a produs în localitatea Bascov, azi...