„În această dimineață, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au efectuat 11 percheziții domiciliare, în localităţile Piteşti, Bascov şi Mioveni, la domiciliile a 15 persoane bănuite de săvârșirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc”, a informat biroul de presă al Poliţiei Argeş.

„Într-una dintre cauzele penale, au fost efectuate 7 percheziţii domiciliare (dintre care 4 în municipiul Piteşti, două în comuna Bascov şi una pe raza oraşului Mioveni), la locuinţele a 8 membri ai unei grupări.

În cea de-a doua cauză, au fost efectuate 4 percheziţii domiciliare (în Piteşti), la locuinţele a 4 membri ai altei grupări, implicate în traficul de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că, din ianuarie 2020 și până în prezent, membrii celor două grupări ar fi comercializat droguri de risc şi substanţe cu efect psihoactiv, pe raza municipiului Piteşti, în mediile frecventate de tineri și în penitenciar.

În urma percheziţiilor au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, telefoane mobile și cartele SIM, suporți de memorie, două laptopuri, ustensile susceptibile a fi folosite la prelucrarea substanţelor cu efect psihoactiv, aproximativ 11.000 de lei, aproape 15 grame de substanță pulverulentă de culoare albă, susceptibilă a fi drog de mare risc, aproximativ 50 grame de substanțe susceptibile a fi cannabinoizi sintetici și 200 grame de fragmente vegetale.

În total, 36 de persoane vor fi conduse la sediul poliției pentru audieri.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, precum şi de sprijinul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

În activități au fost angrenați și polițiști de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale și jandarmi din cadrul I.J.J. Argeș”, a mai transmis biroul de presă al Poliţiei Argeş.

sursa foto: arhivă DIICOT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here