PressOne: Nicolae Ciucă, un prim-ministru plagiator

Date:

Share post:

Nicolae Ciucă, general în rezervă şi prim-ministru al României, e acuzat, într-un articol semnat de Emilia Şercan şi publicat azi de site-ul PressOne, că a plagiat aproape o treime din teza sa de doctorat. Sau, mai corect spus, cel puţin o treime.

„Teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138. Conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului.

Cu câteva excepții, porțiunile plagiate depistate au fost copiate din surse tipărite, care nu ar putea fi detectate cu un soft anti-plagiat”, a scris azi Emilia Şercan.

Dincolo de plagiat, mai relevă articolul Emiliei Şercan (care e cadru didactic universitar la Facultatea de Jurnalism a Universităţii din Bucureşti), „teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă nu are nicio relevanță academică. Nu are o metodologie de cercetare și nici o parte de cercetare, elemente obligatorii pentru o teză de doctorat”. Altfel spus, maculatură.

Încă un detaliu interesant, relevant cu privire la impostura prim-ministrului Nicolae Ciucă: perioada studiilor sale doctorale (1999-2003) coincide cu două misiuni militare (două despre care se ştie, public) la care a participat, în afara graniţelor României: una în Bosnia-Herţegovina, în 2001, şi una în Afganistan, în perioada iunie 2002-ianuarie 2003.

Cu roşu sunt marcate pasajele plagiate de premierul Nicolae Ciucă (stânga). În dreapta, lucrarea din care a plagiat

Emilia Şercan s-a remarcat, în ultimii ani, printr-o muncă asiduă de devoalare a imposturii academice, una dintre ţintele ei predilecte fiind Academia de Poliţie, instituţie despre care a scris, în urmă cu un an, că „începând cu actualul rector al Academiei de Poliție și până ultimul asistent universitar, mai toți angajații Academiei de Poliție au comis, într-o măsură mai mare sau mai mică, acte de fraudă academică”.

Pentru devoalarea acestor acte de fraudă, jurnalista a fost ameninţată cu moartea de un june ofiţer, instigat de rectorul şi prorectorul Academiei de Poliţie, chestorii Adrian Iacob și Mihail Marcoci, care acum sunt urmăriţi penal. Tânărul ofiţer a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Investigaţia jurnalistică din care am citat aici şi care demonstrează furtul inteelctual comis de actualul prim-ministru Nicolae Ciucă o puteţi citi aici.

surse foto: PressOne, Emilia Şercan, Facebook/Nicolae Ciucă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Carambol cu trei mașini la Drăganu

Cu puțin timp în urmă, pompierii de la Detașamentul...

Vipers câștigătoarea Ligii Campionulor la handbal feminin

Vipers s-a impus în finala Ligii Campionilor la handbal...

Viorel Tudose: ”Să plece si Daniel Stanciu”

“Suntem de vină noi, că am permis să se...

Ferencvaros – Vipers, finala Ligii Campionilor la handbal feminin

În această după-amiază, la Budapesta se va disputa finala...

A murit medicul Gheorghe Frățoaica

Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu o...

Vipers în finala Ligii Campionilor la handbal feminin

În prima semifinală a Ligii Campionilor la handbal feminin,...

Femeie luată de apă în sat Albești Ungureni

Pompierii au intervenit în localitatea Albești de Argeș, sat...

Cea mai importantă inițiativă regională privind digitalizarea a fost lansată în cadrul conferinței Cluj Innovation Days 

Cluj Innovation Days (CID), conferința anuală organizată de Cluj IT Cluster,...