„Aproape 700 de infractori periculoși au fost liberați condiționat în primele șase luni ale anului. De fapt, pentru a fi riguroși, cifra exactă, furnizată de Administrația Națională a Penitenciarelor, este de 697 de persoane, toate cu probleme grave de adaptare și readaptare la condițiile din societate”, se arată într-o investigaţie publicată de portalul de presă locală Pressub, din care şi site-ul nostru face parte.

„Mai mult de o treime dintre deținuții liberați înainte de vreme sunt condamnați pentru omor, iar peste 100 pentru viol…

… din 2016 și până acum, 10.833 de persoane condamnate pentru infracțiuni împotriva integrității fizice a semenilor (omor, viol, tâlhărie) au fost puse în libertate, iar dintre cei 1.841 liberați condiționat anul trecut, patru aveau condamnări pe viață..

Ceea ce e şi mai îngrijorător e că „există, în anumite judecătorii din țară, adevărate colaborări între cei care și-au făcut un destin din a respecta legea și cei care și-au făcut un scop din a o încălca”, se mai notează în articolul citat.

Îl puteţi lectura integral accesând link-ul de mai jos:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here