PressHub – Oamenii Gazprom în România: Liviu Dragnea, ex-deputatul Iulian Iancu şi ministrul Virgil Popescu

Date:

Share post:

De ce plăteşte România printre cele mai mari preţuri la gaze din întreaga Uniune Europeană, în condiţiile în care ţara noastră e printre puţinele state europene care are rezerve mari de gaz metan? De ce gazul e mai scump în România decât în ţări care nu au niciun zăcământ de aşa ceva?

La aceste două întrebări şi-a propus să răspundă redactorul-şef al portalului de presă independentă PressHub, Răzvan Chiruţă, într-un articol publicat ieri, intitulat: „Să vorbim puțin despre trădare. Dragnea, Iulian Iancu, Virgil Popescu (ministru PNL al Energiei, foto) și interesele Gazprom în România”.

Reproducem aici o parte din articolul respectiv.

„… nu e o exagerare dacă afirmăm că a fost trădare de țară atunci când celebra Lege offshore din 2018 a fost inițiată și girată de PSD-ul lui Dragnea.

Legea a blocat exploatarea gazelor românești din Marea Neagră și a lăsat țara și pe români în continuare la cheremul Gazprom, compania de stat din Rusia care alimentează azi războiul lui Putin contra Ucrainei…

Numele sunt ușor de verificat: Liviu Dragnea, în 2018 președintele PSD și premierul din umbră al României, Darius Vâlcov, vicepremier și complicele său apropiat, și Iulian Iancu, pe atunci președintele Comisiei de industrii din Camera Deputaţilor, cel numit de către Traian Băsescu „omul Gazprom” cu mulți ani înainte.

Cei trei au gândit și au girat Legea offshore, care a blocat exploatarea gazelor din Marea Neagră într-un moment în care Exxon, companie americană, era avansată în operațiuni. Evident, toți au invocat patriotismul și faptul că „apără interesele României…

Dar ce e mai trist decât trădarea din 2018 este că nici actuala coaliție de guvernare nu vrea să elibereze energetic România de influența rusească”.

Articolul integral din care am citat mai sus îl puteţi lectura aici.

Acum trei ani, economistul Dan Diaconu a făcut o analiză riguroasă, tăioasă, asupra reprecusiunilor negative ale adoptării legii menţionate, analiză pe care o puteţi citi aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Dacia Manifesto, prototipul de tip Start Trek, nu va fi disponibil pentru vânzare, a anunţat constructorul (Galerie foto)

Modelul Dacia Manifesto, prototipul futurist al constructorului român, prezentat...

Cresc şi pensiile speciale ale foştilor parlamentari, nu doar lefurile actualilor

Votul dat de Senatul României, în urmă cu aproape...

Horaţiu Mălăele, conferinţă despre lectură, la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu din Piteşti

Horaţiu Mălăele va fi, în data de 30 septembrie,...

Şofer băut, la volanul microbuzului şcolar, într-o comună din Argeş

Un şofer care băuse binişor a fost prins de...

Comoara din podul unei biserici săseşti din Mediaş: 150 de cărţi vechi de 400-500 de ani

Un adevărat tezaur de carte medievală a fost descoperit,...

O maşină a luat foc, în mers, pe o stradă din Câmpulung

Un autoturism a luat foc azi la prânz, în...