PressHub, despre scandalul primelor pe ochi frumoşi de la Transelectrica: nici măcar premiaţii nu ştiu de ce au fost premiaţi

Date:

Share post:

„Scandalul primelor de Crăciun de la Transelectrica este departe de a se încheia. Un director din cadrul Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice (CNTEE) a sesizat Consiliul de Supraveghere al companiei și Consiliul pe probleme de integritate, după ce presa a publicat primele de circa 300.000 de euro de care au beneficiat 456 de salariați.

Cătălin Sava este director al Unității management integrat, comercial-achiziții din cadrul Transelectrica și s-a constituit ca avertizor de integritate în acest caz.

Acesta susține, într-un document transmis Consiliului de Supraveghere și care a ajuns în posesia PRESShub, că există numeroase nereguli care se desprind din acordarea primelor, pe care o consideră ilegală, și anunță posibilitatea depunerii unui denunț penal la DNA”, se menţionează într-un articol publicat pe site-ul PRESShub, sub semnăturile Oana Stănciulescu şi Răzvan Chiruţă.

Primele, în valoare de mii de euro pentru puzderia de şefi şi şefuleţi care împânzesc organigrama companiei Transelectrica, au fost acordate fără nicio evaluare, se mai menţionează în articolul citat.

Printre premianţi, Tudor Cătăniciu, fiul deputatei Steluţa Cătăniciu (o doamnă care acum e, se pare, la PSD, dar a trecut pe la aproape toate partidele, cu excepţia UDMR), un domn care, a semnalat un avertizor de integritate, „s-a remarcat doar prin absenteism de la locul de muncă și anonimat, care este mai degrabă necunoscut de către salariații de la CNTEE Transelectrica SA și cu atât mai puțin capabil să fie eligibil din punct de vedere profesional pentru primirea unei prime”.

Unii premiaţi nici nu au putut explica de ce cred că au primit bani ca primă. În imaginea de sus, şeful Transelectrica, Gabriel Andronache.

Investigaţia de presă poate fi lecturată integral aici.

sursa foto: Facebook/Transelectrica

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Din 2024, adio motoare diesel pe Dacia Duster

Începând cu modelele anului 2024, Dacia nu va mai...

CS Mioveni a scos un punct nesperat, la ultima fază a meciului: 1-1 acasă, cu Sepsi

CS Mioveni a jucat azi, cu Sepsi Sfântu-Gheorghe, un...

Avalanşa de la cabana Capra: până la prânz, salvatorii nu ajunseseră încă la turiştii blocaţi (video)

Efectivele impresionante ale forţelor de ordine, plus drumari şi...

O avalanşă puternică a lovit azi noapte cabana Capra, de pe Transfăgărăşan (galerie foto)

O avalanşă puternică a lovit în plin azi noapte...

FC Argeş, punct meritat la Sibiu, cu Hermannstadt: 1-1, gol Garita

FC Argeş a încerca azi, la Sibiu, cu câteva...