Mircea Drăghici
Mircea Drăghici

Liderul Uniunii Salvaţi România (USR), dl Dan Barna, a declarat azi că preşedintele Iohannis nu ar trebui „sub nicio formă” să accepte numirea deputatului PSD de Argeş Mircea Drăghici ca ministru al Transporturilor, aşa cum propusese principalul partid de guvernământ.

„În ceea ce îl privește pe domnul Drăghici, USR consideră că sub nicio formă nu trebuie validat ca ministru, pentru că tocmai are în desfășurare o cercetare penală în legătură cu folosirea ilegală a fondurilor de campanie pentru achiziții…să le spun, personale…de aceea nu are nicio justificare numirea unui ministru cu asemenea probleme penale”, a declarat şeful USR.

Partidul respectiv este cunoscut pentru poziţia sa consecventă, similară cu cea a şefului statului, de a se opune numirii în funcţii înalte în stat a persoanelor care sunt condamnate sau cercetate penal.

Dl Drăghici e trimis în judecată în vestitul dosar „Consultanţa”, unde a fost achitat în primă instanţă (decizia nu e definitivă), dar are deschis pe numele său şi un al doilea dosar penal, potrivit colegilor de la Newsweek România, după apariţia în revista respectivă a unor dezvăluiri care îl vizau.

PSD l-a propus pe dl Drăghici ca ministru al Transporturilor după demisia predecesorului său, dl Lucian Şova.

Specialiştii în drept constituţional nu s-au pus încă de acord dacă preşedintele Klaus Iohannis poate refuza numirea lui Drăghici ca ministru, având în vedere că a refuzat deja o primă propunere pentru acest portofoliu, pe dna Lia Olguţa Vasilescu.

sursa foto: facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here