În cursul zilei de azi, preşedintele Senatului României, dl Călin Popescu-Tăriceanu, urmează să fie audiat de comisia juridică a Senatului, referitor la cererea DNA de încuviinţare a cercetării penale împotriva sa, într-un dosar de corupţie.

Şeful Senatului este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari şpagă de la reprezentanţii unei companii austriece, pentru a încheia, în favoarea acesteia, mai multe acte adiţionale la un contract comercial.

Banii primiţi ca mită au fost folosiţi pentru campania electorală, susţin procurorii DNA.

„Procurorii (DNA – n.n.) desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte de corupţie privind acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală cu sume de bani provenite de la o firmă care ar fi obţinut contracte comerciale importante de la statul român.

…un demnitar (Călin Popescu-Tăriceanu – n.n.) ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, foloase materiale în valoare de aproximativ 800.000 USD de la reprezentanţii unei companii austriece, în schimbul demersurilor depuse de acesta în exercitarea funcţiei, astfel încât să se încheie mai multe acte adiţionale la un contract comercial derulat de companie. Suma ar reprezenta un comision de 10 % din valoarea acestor acte adiţionale şi ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Firma despre care se vorbeşte în comunicatul DNA şi care e bănuită că l-ar fi „uns” pe şeful Senatului este Fujitsu Siemens Computers Gmbh Austria, furnizor de produse Microsoft.

sursa foto: Sursa Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here