Preşedintele Klaus Iohannis, de partea prim-ministrului Cîţu, până-n pânzele albe

Date:

Share post:

Sunt deja câteva zile bune de când războiul din coaliția de guvernare a atins cote maxime. Florin Cîțu nu mai este vrut în funcția de premier de către USR-PLUS, în timp ce PNL-ul (aripa Cîţu, mai exact, pentru că fidelii lui Orban l-ar vrea, de asemenea, plecat) trage cu dinții de menținerea acestuia în funcție. Clasa politică a luat foc, opoziția se bucură de creștere și de faptul că a găsit o portiță pentru demiterea prim-ministrului. Se caută aliați de pe toate fronturile.

Președintele Klaus Iohannis a intervenit în război și a criticat dur acțiunea partidului USR-PLUS, acuzându-l de trădare și trăgându-l la răspundere pentru asocierea cu un partid precum AUR, care, spune șeful statului, nu are aspirații occidentale. Klaus Iohannis este dur în declarații. Pune criza socială și economică pe seama moțiunii înaintate de USR, spunând că aduce jigniri poporului român.

“Noua alianță creată în aceste zile între USR PLUS și AUR este un afront adus românilor care, la alegerile parlamentare de anul trecut, au decis prin votul lor drumul pe care trebuie să meargă țara noastră. Prin alianța cu un partid care nu respectă valorile occidentale, USR PLUS trădează voința cetățenilor care și-au pus speranțele într-o coaliție de centru-dreapta, care să dezvolte România.

Este un semnal îngrijorător și extrem de grav că un partid care reclamă că are valori democratice și este reformist se aliază cu un partid cu viziuni antagonice față de valorile euro-atlantice ale României. Prin decizia de a semna și a depune o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, USR PLUS s-a discreditat iremediabil în fața românilor, a propriului electorat.”

Așadar, președintele bate obrazul aliaților din coaliție pentru comportament, însă se dă de gol, pe alocuri, că îi e teamă ca acestă atitudine să nu lase PNL-ul în bătaia vântului. Poate mai limpede spus, în bătaia PSD-ului. Nu ar fi prima dată când Klaus Iohannis intervine în chestiuni politice nedemne de un șef de stat. Amintim perioada de campanie electorală, înaintea alegerilor parlamentare, atunci când șeful statului repeta la fiecare ieșire publică celebrul “Pe-se-deeee”.

În finalul postării sale de pe Facebook, președintele a venit cu o recomandare, aceea de a se face pace în clasa politică, sugerând coaliției să se așeze la masă și să mediteze.

”Solicit USR PLUS să cumpănească foarte bine implicațiile asocierii cu obiectivele promovate de AUR și să pună punct acestor gesturi politice iresponsabile, să își respecte electoratul și să se întoarcă la masa dialogului, pentru a găsi împreună cu partenerii din Coaliție o soluție viabilă și rațională de a debloca actuala situație”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Se opreşte curentul în cartierul Prundu

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice în...

A intrat cu maşina în stâlp care a căzut peste un contor de gaze

În urmă cu câteva momente, pompierii de la Detașamentul...

Trei medalii de aur pentru judoka piteșteni

Sportivii piteșteni prezenți la Campionatul Balcanic de Judo pentru...

Expoziţie auto retro la Ştefăneşti

Mâine, 1 octombrie 2022, Clubul Sportiv de Automobilism DACIA...

Actorul Alexandru Arşinel a murit

După o lungă perioadă în care actorul s-a luptat...

Liceenii din județul Argeș au primit vizita jandarmilor argeșeni

Aproximativ 500 de elevi de liceu, din cinci instituții...

Piteșteanul Petrică Andrei, solistul concertului de jazz al Filarmonicii Pitești

Filarmonica Pitești organizează vineri, 30 septembrie, de la ora...

Intratre gratuită la Grădina Zoologică din Piteşti, marţi 4 octombrie

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Animalelor (World Animal Day),...