Preşedintele României, dl Klaus Iohannis, a susţinut azi o conferinţă de presă-maraton, în care vreme de aproape două ore a răspuns întrebărilor jurnaliştilor legate, în principal, de ipotetica relaxare a măsurilor anti-coronavirus, de după 15 mai.

Şeful statului a avertizat că România încă nu a trecut de momentele cele mai grele ale pandemiei de coronavirus şi că relaxarea promisă trebuie operată gradual, cu grijă pentru sănătatea oamenilor.

„Nu vom putea să ne întâlnim în grupuri mai mari de 3, nu vom putea să plecăm din localitate fără un motiv foarte serios. Nu vom putea merge la restaurante și mall-uri.

Marile festivaluri probabil nu vor avea loc în acest an, nu putem risca să avem un număr mare de persoane în același loc. Competițiile sportive: dacă se vor relua, există o probabilitate mare să se reia fără spectatori.

Măsurile pe care le vom lua vor fi graduale: în 15 mai va fi ceva, dacă lucrurile vor merge încă ceva din 15 iunie și tot așa”, a declarat preşedintele.

Acesta nu a ratat ocazia de a arăta cu degetul înspre vinovaţii (în accepţiunea domniei-sale) de această situaţie grea.

„Nu toți politicienii au dorit să fie de partea care se ocupă de îngradirea epidemiei. Avem un contra-exemplu mare, cât Casa Poporului: Parlamentul. Și modul în care unele partide și unii lideri înțeleg să folosesc acestă nenorocire pentru cîștig electoral.

În Parlament am văzut un spectacol ciudat, sinistru, un festival deplorabil, instrumentat de aceiași politicieni care și înainte de criză au avut un comportament nociv și demagogic, oamenii care au lăsat România fără bani”, a mai spus şeful statului, aluzia la precedenta guvernare PSD-ALDE-UDMR fiind mai mult decât străvezie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here