Îndată după decizia judecătorilor Curţii Constituţionale de azi, de a respinge modificările operate de cele trei partide, PSD, ALDE şi UDMR, a venit şi reacţia şefului statului, unul dintre contestatarii modificărilor.

„Modificările aduse Codurilor penale de către PSD-ALDE-UDMR sunt nocive și contrare Constituției. Decizia pronunțată astăzi de către Curtea Constituțională, prin care s-a constatat neconstituționalitatea legilor de modificare și completare a Codului penal și a Codului de procedură penală, sancționează, pentru a doua oară, demersul legislativ al coaliției PSD-ALDE-UDMR.

Această soluție arată, o dată în plus, că modificările aduse legislației penale de către coaliția de guvernare sunt nocive și contrare Legii fundamentale.

… În acest context, în care cele două legi au fost invalidate succesiv de către Curtea Constituțională, solicit coaliției PSD-ALDE-UDMR să abandoneze pretinsa reformă în domeniul penal.

Cer, de asemenea, Parlamentului să respingă în totalitate modificările aduse legislației penale și să revină asupra schimbărilor toxice operate deja în legile justiției, care s-au dovedit adevărate atentate la adresa siguranței cetățeanului.

Adaptarea legislației la standardele statului de drept, inclusiv la jurisprudența Curții Constituționale, trebuie să se realizeze cu bună credință, transparent și în urma evaluării aprofundate a impactului intervențiilor legislative preconizate”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here