La mijlocul lunii, am relatat despre faptul că ministrul de Interne, dna Carmen Dan, a transmis preşedintelui României propunerea prin care colonelul de jandarmi Cătălin Paraschiv ar urma să fie avansat la gradul de general.

Doamna ministru Dan şi-a fundamentat propunerea de avansare în grad a colonelului prin „înaltul profesionalism, responsabilitate şi devotament în exercitarea atribuţiilor de serviciu” de care a dat dovadă.

De ce voia ministrul Carmen Dan să facă din „Fantoma Albă” general

Probabil, dna Dan se referea la reprimarea brutală a mitingului anti-PSD şi antiguvernamental din 10 august, soldat cu sute de răniţi.

Şeful statului, însă, a comunicat azi că refuză să semneze, deocamdată, decretul prezidenţial de acordare a gradului de general colonelului Paraschiv, argumentând că va lua o decizie în acest sens după ce organele judiciare abilitate se vor fi pronunţat asupra legalităţii acţiunilor Jandarmeriei, de reprimare violentă a mitingului respectiv.

Atitudinea preşedintelui Klaus Iohannis, de a refuza să-l facă general pe cel supranumit „Fantoma Albă” sau „Măcelarul în alb” (colonelul Paraschiv a dirijat represiunea îmbrăcat civil, într-un costum alb) a stârnit furia ministrului Carmen Dan, care l-a acuzat pe dl Iohannis că foloseşte prezumţia de nevinovăţie doar când îi convine.

Însă, acordarea gradului de general este o prerogativă prezidenţială, aşa că decizia finală aparţine preşedintelui Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here