Una din cele mai autorizate voci ale lumii finanţelor româneşti, dl Ionuţ Dumitru (foto), preşedintele Consiliului Fiscal, atrage atenţia că intenţia Guvernului, de a majora din nou salariile minime pe economie, ascunde, de fapt, dorinţa de a spori nivelul veniturilor bugetare.

Invitat, ieri, în studiourile RFI de la Bucureşti, dl Dumitru a demontat, în numai 3-4 fraze, tot eşafodajul populist al Guvernului, construit pe seama majorării salariului minim pe economie, cu două luni mai devreme decât fusese planificat.

„Salariul minim pe economie aduce bani la buget, în condițiile în care în sectorul public…sunt foarte puțini angajați cu salariul minim.

După creșterile foarte mari, chiar spectaculoase, de salarii în sectorul public în ultimii ani, acolo au rămas foarte puțini salariați în cu salariul minim pe economie. În timp ce în mediul privat sunt foarte mulți…

…Pentru acele salarii minime mai mari vor fi plătite taxe suplimentare, care probabil că sunt semnificative pentru bugetul statului”, a declarat dl Ionuţ Dumitru colegilor de la RFI.

Preşedintele Consiliului Fiscal demonstrează că, de fapt, Guvernul îşi majorează mai mult propriile venituri bugetare şi mai puţin veniturile reale ale românilor.

sursa foto: Cariere

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here