Președintele APP Argeș, Dorin Mărăşoiu, trimis în judecată

Date:

Share post:

#Fostul pesedist, fostul vicepreședinte al CJ şi actual președinte al Alianței Pentru Patrie (APP – n.r.), partidul lui Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni pentru infracțiuni silvice. În afară de Dorin Mărăşoiu, încă trei persoane au calitatea de inculpat în acest dosar, care se află deja în faza de judecată a fondului.

# Toate aceste aspecte negative au legătură cu actualul președinte al APP Argeș, din perioada în care deținea Ocolul Silvic Privat „Stejarii Muscelului” şi era directorul acestuia.

Între viaţa politică, viaţa de silvicultor, Dorin Mărăşoiu, actualul președinte al Alianței Pentru Patrie Argeş, partidul lui Liviu Dragnea, trebuie să mai treacă şi pe la instanțele de judecată, având calitatea de inculpat într-un dosar care privește infracțiunea de delicte silvice şi care a fost instrumentat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni. După mai mulți ani de cercetare, anul trecut Mărăşoiu a fost trimis în judecată.

# O poveste complicată şi cu final neașteptat

810/P/2017 a fost dosarul penal în care actualul președinte al APP Argeş, Dorin Mărăşoiu a fost cercetat de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni, iar la finalul cercetărilor şi finalizarea rechizitoriului, procurorii au dispus trimiterea în judecată a politicianului din Topoloveni.

În 2014, când era directorul Ocolului Silvic „Stejarii Muscelului”, firma sa a încheiat un contract de pază a pădurii cu un anume Marin Voicu. Voicu nu era de fapt proprietarul pădurii pentru care s-a încheiat acel contract, ci o reprezenta o bătrână, Adriana Elena Popescu, de care ar fi avut grijă, însă a uitat voit sau poate nu, să precizeze acest aspect.

La un moment dat a cerut să fie marcați mai mulți arbori pentru a fi tăiați, materialul lemnos urmând să fie vândut. Neștiind că la mijloc ar putea fi vorba despre vreo încălcare a legii, angajații Ocolului Silvic ,,Stejarii Muscelului” și-au executat atribuțiile de serviciu, numai că tăierea şi vânzarea lemnelor a fost considerată de poliţişti şi apoi de procurori ca fiind o infracțiune.

Directorul Mărăşoiu, dar şi pădurarul Mandu nu au avut cunoștință de faptul că pădurea îi aparținea de fapt bătrânei şi nu acelui Voicu, aşa că s-au trezit puşi în faţa unei situații inedite, adică a comiterii unui şir de infracțiuni fără vina lor, atâta timp cât Marin Voicu a venit să semneze acel contract de pază cu ocolul lui Mărăşoiu.

Chiar dacă Marin Voicu a susținut că nu avea cunoștință despre situație şi că a încercat să o ajute pe acea bătrână, la finalul anchetei a căpătat şi el calitatea de inculpat. Aceeași calitate o mai au: Ion Cosmin Stănescu, Dorin Mărăşoiu şi Aurel Marian Suditu.

# „Nu am ce să comentez, justiția o să facă dreptate”

Referitor la acest aspect mai puţin plăcut Dorin Mărăşoiu ne-a declarat: „Nu am ce să comentez, Justiția o să facă dreptate, am încredere în ea. Am mai avut o plângere penală şi procurorii au clasat-o, căci cele cinci fapte de care eram acuzat nu s-au dovedit. În această situație, ne apărăm în faţa Justiției.”

Unul dintre inculpați, şi anume Marin Voicu, a decedat între timp, însă procesul merge mai departe.

# De la PSD la Pro România şi apoi la APP

În ceea ce privește viaţa politică a lui Dorin Mărăşoiu, aceasta a avut urcușuri şi coborâșuri. Cea mai prolifică perioadă a sa a fost atunci când a fost membru al PSD Argeş, a fost consilier județean, vicepreședinte al CJ şi şef al ATOP Argeş,

A plecat din PSD la Pro România, a candidat pentru Primăria Călinești însă nu a prins nici măcar loc de consilier local. În momentul în care Liviu Dragnea împreună cu Codrin Ştefănescu au înfiinţat Alianţa Pentru Patrie, Mărăşoiu a devenit președintele acestei filiale în Argeş, a înfiinţat mai multe filiale, iar în urmă cu puţin timp a fuzionat cu Alternativa Dreaptă, președintele filalei argeşene a acesteia, Georgeta Janţă, devenind astfel vicepreședinte al  partidului condus de Dorin Mărăşoiu.

Adi ILINCA

Articol preluat din săptămânalul Impuls de Argeş; sursa foto: Facebook/Dorin Mărăşoiu

Vizite9

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Creşte numărul cazurilor de infectare cu Covid. Masca ar putea reveni în actualitate

Numărul de cazuri de infectare cu Covid a crescut,...

Poliţia Argeş i-a amendat pe ciobanii care nu şi-au microcipat câinii de la stână

În cadrul unei acţiuni poliţieneşti dessfăşurate ieri şi alaltăieri,...

Dezinformarea prin presă, combătută cu ajutorul inteligenţei artificiale

"Un consorțiu condus de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași,...

Alege setul potrivit de anvelope 195 55 R16 în funcţie de sezon

Anvelopa marcată cu dimensiunile 195 55 R16  este una...