Preşedintele a cerut demiterea miniştrilor Teodor Meleşcanu şi Carmen Dan

Date:

Share post:

Ieri, într-un discurs televizat, preşedintele României, Klaus Iohannis, a cerut premierului Viorica Dăncilă demiterea miniştrilor Teodor Meleşcanu (Externe) şi Carmen Dan (Interne).

Şeful statului a formulat această solicitare pentru modul în care au fost organizate alegerile europarlamentare, mai ales în străinătate, unde mii de oameni, din sute de oraşe europene, au stat la coadă pentru a vota, dar nu au putut-o face, ca urmare a proastei organizări.

Situaţia a fost exact la fel ca la ultimele alegeri prezidenţiale, din 2014.

Pe tema demiterii celor doi miniştri, prim-ministrul Dăncilă a avut azi o întâlnire cu preşedintele Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Deocamdată, dna Dăncilă nu a anunţat dacă se va conforma sau nu solicitării preşedintelui.

Ministrul de interne, Carmen Dan, a declarat că nici vorbă să demisioneze:
„Nu este o surpriză pentru nimeni că domnul preşedinte îmi cere demisia. Nu este prima dată şi deja este de notorietate această idee fixă.

Politic, îi răspund că nu mă intimidează cererile urgente, nici chiar în situaţia în care acestea sunt dublate de riscul unor dosare penale. O demisie o voi depune numai când partidul din care fac parte mi-o va cere”, a replicat dna Dan.

Dumneaei i-au cerut demisia şi sindicaliştii din Poliţie, care i-au reproşat, ironic, printre altele, că în calitate de ministru a făcut „decât nimic” (aluzie la gravele probleme de exprimare ale ministrului).

Nici ministrul de Externe Meleşcanu nu pare dornic să plece din funcţie, deşi halul în care şi-a umilit compatrioţii din străinătate ar fi trebuit să nu-l lase nici să doarmă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular