Sentinţa de condamnare definitivă la închisoare a, de acum, fostului preşedinte PSD Liviu Dragnea, a fost pronunţată de un complet de cinci judecătoare.

Dintre acestea, patru au opinat că Dragnea trebuie să meargă la puşcărie, în timp ce o a cincea, Alexandra Rus, a fost de părere că procesul lui Dragnea ar trebui rejudecat.

Preşedinta completului de judecată, Rodica Aida Popa (foto sus), cea care a semnat, la propriu, sentinţa fostului lider PSD, şi-a început cariera de magistrat la Curtea de Argeş.

În calitate de şefă de promoţie a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti (dna Popa a absolvit în 1989, cu 10 pe linie, într-o vreme când la Drept erau peste 20 de candidaţi pe loc şi se intra cu medii peste 9 la admitere), dumneaei a ales un post de judecător la Judecătoria din Curtea de Argeş.

A mai lucrat, ulterior, la Judecătoria sectorului 3 al Capitalei, la Tribunalul Bucureşti, la Curtea de Apel, tot din Bucureşti, după care a ajuns judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Celelalte trei doamne curajoase, care l-au trimis pe Dragnea la închisoare, se numesc Tatiana Rog, Simona Encean şi Luciana Mera.

sursa foto: captură video youtube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here