Imediat după meciul dezastruos de la Cluj-Napoca, cu CFR, a început căutarea vinovaţilor pentru acest eşec răsunător, 0-5.

Noi am crezut şi credem că totul a plecat de la arbitrul Sebastian Colţescu, care a clarificat lucrurile dând extrem de uşor două lovituri de pedeapsă pentru gazde.

Ambele, cică provocate de fundaşul croat al Argeşului, Luka Maric, deşi niciunul n-a fost penalty clar, în opinia multor microbişti.

La rece judecând, nu e doar culpa lui Colţescu, deşi o considerăm a fi fost decisivă. Nici meciul n-a prea fost pregătit, poate, atât de bine şi de minuţios ca-n etapele precedente.

În plus, au ieşit mai pregnant la iveală şi nişte lacune ale echipei, care au trecut neobservate graţie seriei de 11 meciuri fără eşec.

Un exemplu: în atac cam depindem de prezenţa şi/sau de forma lui Cephas Malele. Fără el, greu de tot.

Senegalezul Mediop n-a arătat, încă, forma care l-a ajutat să ajungă de la o divizionară secundă modestă, Ripensia Timişoara, în prima ligă şi nu poate fi considerat un înlocuitor al lui Malele. Sau nu încă.

Mai depindem şi de Deslandes, în faza defensivă. Maric, partenerul său din centrul apărării, a jucat de regulă bine şi foarte bine. Cu CFR a avut o zi de coşmar. Se întâmplă, chiar şi la jucători mult mai valoroşi.

Lăudabile – şi de aceea am dori să le semnalăm – gesturile celorlalţi faţă de bietul Maric.

După autogolul care a dus scorul la 3-0 pentru CFR, lângă Maric, prăbuşit pe gazon, a venit şi i-a întins mâna, consolându-l, fostul dinamovist Nicolae Muşat. Fotbalist cu experienţă şi el, Muşat a ştiut că o simplă încurajare, în locul unui reproş oricum inutil, poate face minuni.

În aceeaşi notă au fost şi discursurile de după meci ale lui Prepeliţă şi Palic. „Nu e nicio problemă, a fost doar un meci mai prost, avem încredere în Luka, îşi va reveni şi ne va ajuta, aşa cum a făcut-o de atâtea ori”.

Cam astea au fost ideile din discursurile celor doi.

De aplaudat acest tip de atitudine. Maric sigur a înţeles mesajele şi am putea paria ca va juca titular şi etapa viitoare. Şi o va face bine. În plus, cu siguranţă, nu vom avea din nou ghinionul de a-l avea pe dl Colţescu la centru.

sursa foto: Facebook/CFR 1907

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here