Preotul american Cristian „Chris” Terheş, candidat PSD la europarlamentare, dat afară din Biserica Greco-Catolică

Date:

Share post:

După cum am publicat ieri, pe lista PSD cu candidaţii la alegerile europarlamentare din 2019 se numără, la capitolul „surprize”, un preot emigrat în Statele Unite ale Americii, pe nume Cristian Terheş (Chris, cum se alintă părintele, ca să pară niţel mai american).

Acest popă pesedist slujeşte la o bisericuţă din statul american California, dar aparţine, ecumenic, de Eparhia Greco-Catolică a Oradiei.

Nu au trecut nici 24 de ore de la anunţarea candidaturii părintelui Terheş la europarlamentare, că diriguitorii Episcopiei din Oradea a Bisericii Române Unite cu Roma (greco-catolică) au şi luat atitudine, dându-l afară pe popa pesedist Terheş din rândul clericilor săi.

„În urma liberei alegeri a părintelui Cristian Terheș de a se implica în politică, Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea face următoarele precizări:

  • conform Dreptului Canonic al Bisericilor Orientale, clericii „nu vor lua parte activă în partidele politice”, drept urmare, Episcopia a decis ca părintele Cristian Terheș să fie eliberat de exercițiul funcțiilor sacerdotale.
  • Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea se delimitează de orice afirmație cu caracter politic atât ale părintelui Cristian, cât și a oricui altcuiva.
  • Opțiunea politică a părintelui nu reprezintă poziția oficială a Episcopiei noastre, ea fiind rezultatul manifestării libertății personale a părintelui.

Fidelă Evangheliei iubirii lui Cristos pentru toți oamenii, Biserica Greco-Catolică din România promovează în mod permanent pacea, dialogul și buna înțelegere între oameni de credințe și opinii diferite”, se arată în comunicatul de presă postat pe site-ul eparhiei.

Astfel că, de azi încolo, popa Terheş nu mai are voie să slujească în nicio biserică greco-catolică din lume. Părintele se poate dedica liniştit, în viitor, slujirii PSD-ului.

Oricum, asta face de ani de zile, într-un fel de semi-clandestinitate. De acum încolo, o poate face la lumina zilei.

sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular