După cum am informat şi noi, la începutul lunii martie, la Geneva, în Elvaţia, cu prilejul Salonului Auto de acolo, ar fi urmat să fie prezentată prima maşină Dacia electrică, un concept-car numit provizoriu Dacia Urban City Car.

Însă, chiar azi, ziarul elveţian de limbă franceză „Tribune de Geneve” a informat azi că ediţia din acest an a Geneve International Motor Show, a 89-a, a fost anulată.

Motivul ar fi acela că, din cauza coronavirusului, autorităţile federale din Elveţia au interzis toate manifestaţiile publice la care ar urma să participe mai mult de 1.000 de persoane.

În afară de Salonul Auto de la Geneva, au mai fost anulate câteva concerte, un spectacol al unei umoriste, meciurile de fotbal din cele două ligi profesioniste, precum şi alte manifestări publice, a informat azi o altă publicaţie helvetă de limbă franceză, ziarul „Le Temps”.

Elveţia e mai serios afectată de coronavirus decât alte state europene, cu excepţia Italiei: sunt deja confirmate 15 cazuri la nivel naţional, dintre care trei în cantonul omonim din care face parte oraşul Geneva.

În aceste condiţii, prima maşină electrică din istoria mărcii Dacia mai are de aşteptat ceva timp până să fie prezentată publicului. Un răgaz pe care, cu siguranţă, cel de la Dacia-Renault îl vor folosi pentru a îmbunătăţi produsul.

sursa foto: Tribune de Geneve

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here