Premieră medicală la Spitalul Judeţean din Piteşti, operă a unui tânăr medic ORL-ist

Date:

Share post:

Ştim cu toţii că Spitalul Judeţean din Piteşti nu se bucură de prea multă încredere din partea argeşenilor, din cauza multor probleme din trecutul mai mult sau mai puţin îndepărtat.

La fel de adevărat e, însă, că starea aceasta de lucruri se poate schimba, în viitor. Şi sunt deja şi ceva semne în acest sens, îmbucurătoare, cum ar fi cazul relatat de purtătoarea de cuvânt a Spitalului, dna Cristina Cazacu.

„În această săptămână, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP) a fost efectuată, în premieră pentru județul Argeș, o nouă intervenție chirurgicală.

Medicul care a realizat prima dacriocistorinostomie transnazală sub control endoscopic de la SJUP este doctorul Andrei Găitan (ORL), unul dintre cei mai tineri, dar extrem de competenți medici care activează în cadrul unității noastre.

Dr. Andrei Găitan, un medic tânăr şi priceput

Din echipa medicală au mai făcut parte dr. Paula Stoica (ORL), dr. Simona Dumitrescu (anestezie), având suportul oftalmologic al dr. Mădălina Georgescu.

Această intervenție chirurgicală se realizează de către medicul otorinolaringolog pacienților diagnosticați cu obstrucție a canalului nazolacrimal, în urma consultului oftalmologic.

Vizează crearea unei anastomoze (legătură stabilită, chirurgical, între două organe cavitare) între sacul lacrimal și fosa nazală. Pacienții se pot prezenta pentru următoarele simptome: lăcrimare excesivă; aspect de ochi umed; lacrimi care curg necontrolat pe obraz; inflamația care include roșeață și umflarea zonei din jurul ochiului; secreție cu aspect galben, vâscoasă, în jurul ochiului sau gene care se lipesc între ele.

Procedura chirurgicală se poate realiza clasic, prin tehnica deschisă, ce presupune o incizie pe față, dar și pe cale endoscopică, prin abord transnazal.

Marți, 13 octombrie, pentru prima dată la Pitești, s-a realizat o asemenea intervenție pe cale endoscopică. Pacienta, diagnosticată la o clinică în București, a avut încredere în specialiștii noștri și a ales să fie operată în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești.

Intervenția a durat aproximativ o oră, iar pacienta, căreia i-a fost rezolvată problema de sănătate, beneficiază de unul dintre cele mai mari avantaje ale acestei proceduri endoscopice: nu a rămas cu semne pe față.

Cine este medicul Andrei Găitan?
Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”-București, cu rezidențiatul la Spitalul Clinic Colțea și cu stagii de pregătire în străinătate, din prima zi a lui 2017, medicul Andrei Găitan activează în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, în Secția ORL.

Originar din București, în vârstă de 34 de ani, doctorul Andrei Găitan face naveta zilnic la Pitești, pentru a trata mii de pacienți.

Pe lângă chirurgie oncologică, traumatologie, chirurgie funcțională ORL, medicul abordează și partea de chirurgie endoscopică. Realizează intervenții endoscopice de aproximativ 1 an, dacriocistirinostomia efectuată în această săptămână fiind prima de acest tip.

Până în prezent, a realizat sute de intervenții chirurgicale. La cât mai multe, domnule doctor! Felicitări întregii echipe medicale, dar și conducerii instituției pentru preocuparea permanentă cu privire la dotarea cu aparatură de ultimă generație a secților și, implicit, îmbunătățirea serviciilor medicale, astfel, putându-se realiza și această premieră”.

sursa foto: Spitalul Judeţean Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular