Premieră în această seară, cu începere de la ora 18, la Filarmonica din Piteşti: pentru prima dată, la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Horia Andreescu.

Melomanii vor putea audia „un concert simfonic extraordinar cu pagini muzicale semnate de Mozart, Haydn și Beethoven.

Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de maestrul Horia Andreescu, revine, ca solist, pianistul Mihai Ungureanu.

Dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu” din București, Horia Andreescu este absolvent al Conservatorului „Ciprian Porumbescu” din București.

Și-a continuat studiile, urmând cursuri la  Academia de Muzică din Viena, îndrumat de Hans Swarowsky și Karl Österreicher, și la Trier și Munchen, cu dirijorul Sergiu Celibidache. Între 1974-1987 a fost dirijor al Filarmonicii din Ploiești, preluând, în același an, cea mai importantă orchestră simfonică a țării, a Filarmonicii „George Enescu”.

A fost și director artistic și dirijor șef al Orchestrelor și Corurilor Radio România. A fost dirijor invitat permanent al ansamblurilor germane: Orchestra Radio Berlin, Filarmonica Dresda, Capela de Stat din Schwerin, a colaborat și dirijat orchestre mari din Europa, precum London Symphony Orchestra, Wiener Symphoniker, Royal Philarmonic Orchestra, orchestrele simfonice din Ierusalim, BBC Scottish ș.a.

Deși este recunoscut pentru interpretările remarcabile ale capodoperelor muzicale, Horia Andreescu este un promotor al muzicii noi și al tinerelor talente. A fost distins cu numeroase premii atât în țară, cât și peste hotare, amintind doar concursurile de la Copenhaga și Geneva.

Este invitat să jurizeze competiții internaționale, iar ca profesor aociat la UNMB contribuie la creșterea generațiilor de dirijori și instrumentiști. A dirijat în întreaga lume și a susținut turnee cu „Virtuozii” în Austria, Cipru, Croația, Elveția, Germania, Rusia, Spania, Italia, Japonia etc.

A colaborat cu cei mai buni muzicieni ai lumii, bucurându-se de aprecierile publicului și al presei. A înregistrat peste 60 de albume la cele mai importante case de discuri din străinătate, unele înregistrări fiind chiar din concerte”, se arată într-o informare de presă transmisă de Filarmonica din Piteşti.

sursa foto: Lanto Communication

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here