Prefectura, soluţii alternative pentru micii producători agricoli, afectaţi de închiderea pieţelor

Date:

Share post:

Prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, a reacţionat prompt azi, în raport cu manifestaţia organizată de micii producători agricoli chiar în faţa instituţiei, în această dimineaţă.

Aceştia incriminează, pe bună dreptate, că măsura de a închide pieţele, dar de a permite, concomitent, funcţionarea marilor magazine, e una greu de înţeles şi de explicat şi care îi pune pe agricultori într-o situaţie foarte dificilă.

Astfel, prefectul Soare a avut azi o întâlnire cu primarii localităţilor din Argeş unde funcţionau pieţe şi a convenit, împreună cu aceştia, următoarele măsuri:

• Unde sunt piețe închise și se pot rabata pereții, se vor organiza pentru a le deschide în vederea reducerii infecțiilor cu noul coronavirus (conform HG 935/05.11.2020), astfel încât să fie funcționale ca spațiu deschis;

• Acolo unde nu pot funcționa în acest fel, se vor muta mesele alocate producătorilor agricoli în spațiile publice, pe alei, sau pe străzile din proximitatea piețelor, cu restricționarea accesului auto în zonele respective;

• În cazul în care nu există această posibilitate, se vor organiza și autoriza de către autoritățile locale, piețe agroalimentare volante, în aer liber, pe alte amplasamente, anunțate în prealabil producătorilor agricoli și cumpărătorilor.

În urma analizei acestor soluții, au fost identificate modalitățile de punere în aplicare a acestora pentru fiecare piață agroalimentară în parte, astfel încât toți producătorii locali vor avea posibilitatea de a-și comercializa marfa în continuare.

În plus, au fost găsite soluții pentru a crește numărul de standuri în care producătorii agricoli locali să își poată comercializa produsele. În acest moment, reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Argeș se află în piețele din județ, pentru a agrea cu fiecare administrator de piață modul în care vor implementa soluțiile identificate.

Mai mult decât atât, pentru a veni în sprijinul producătorilor agricoli locali, se vor organiza piețe volante temporare, în spații ce vor fi identificate pe raza fiecărei localități în parte, a transmis biroul de presă al Prefecturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular