Prefectul Emanuel Soare a anunțat azi, în cadrul unei conferințe de presă, că în Instituția Prefectului se lucrează la câteva măsuri care vor contribui la redeschiderea în siguranță a școlilor din Argeș, din data de 8 februarie.

Astfel, se au în vedere câteva măsuri eficiente, prin care să se reducă aglomerația din jurul și din incinta unităților de învățământ:

-fluidizarea traficului în Pitești, în colaborare cu IPJ Argeș;
-dublarea numărului de mijloace de transport în comun, în colaborare cu operatorii de transport;
-începerea defalcată a orelor de curs și a programului școlilor, în colaborare cu IȘJ Argeș.

“În Argeș am prelungit restricțiile din scenariul galben pentru a pregăti deschiderea școlilor. Am mers pe ideea menținerii unui nivel mai ridicat al restricțiilor, generalizate la nivelul întregului județ, încă din decembrie.

Suntem acum în top 10 al județelor cu cea mai mică incidență a cazurilor de infectare cu noul coronavirus și suntem în scădere.

În prezent avem cea mai mică incidență, de când se calculează la nivelul județului (0,78 cazuri de infectare la mia de locuitori)”, a declarat prefectul județului Argeș, Emanuel Soare.

Deocamdată, la nivel central, nu s-a decis încă dacă şcolile se vor redeschide sau nu luna viitoare. De altfel, părerile privind oportunitatea deschiderii şcolilor sunt împărţite, existând argumente şi pentru deschidere, dar şi pentru păstrarea unităţilor şcolare închise.

Potrivit unei declaraţii recente a prim-ministrului FLorin Cîţu, o astfel de decizie va fi luată în cadrul şedinţei de Guvern din data de 2 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here